Sarı Salkım Fidanı Laburnum Anagyroides
Sarı Salkım (Laburnum Anagyroides)
Fidanın Satıştaki Boyu - 100 cm civarı
Fidanın Yaşı - 2 yaşında
Fidanın Yaprak Dökme Özelliği - Kışın yaprak döküp mart ayında yeşillenir.
Sarı salkım, Baklagiller ( Fabaceae) familyasına ait bir türdür. Adını gösterişli parlak sarı renkli çiçeklerden almıştır. Altın yağmuru veya altın zinciri olarak da bilinir. Çiçekleri sarı renkli seyrek dizilimi salkım şeklindedir. Kışın yapraklarını döken, çok yıllık ağaç formundaki bitkidir. Boyları 5- 8 metreye kadar ulaşabilmektedir. Mayıs ayının başında çiçeklenme gözlemlenir yaz sonuna kadar devam eder. Hızlı büyüyen bir bitkidir. Dış mekan bitkisi olduğu için park, bahçelerde süs bitkisi olarak kullanılmaktadır.
Balkon ve teraslarda büyük saksılara dikim yapılarak yetiştirmek mümkündür.
İklim İsteği - Ülkemizin her yerinde yetişme özelliği gösterir. Soğuğa dayanaklıdır. (0 derece) Sıcak bölgelerde yarı gölgelik alanlarda yetiştirilmesi daha uygun olur. Diğer bölgelerde ise güneşli alanlarda yetiştirilebilir.
Toprak İsteği - Sarı salkım toprak seçimi iyi drene edilmiş, organik maddelerce zengin yerde yetiştirilir. Kireçli topraklarda bile yetişebilmektedir.
Sulama İsteği - Fazla sulama isteği bulunmamaktadır. Toprağın nemini dikkate alarak sulama yapmak yeterli olacaktır. Çok fazla sulama da kök çürüklüğü neden olmaktadır.
Gübreleme İsteği Ve İlaçlama Durumu - Yılda bir defa yavaş salınımlı osmocote cinsi gübrelerle vitamin verildiğinde 9 ay daha gübre istemez. Bitkide renk değişikliği ve böcekler görüldüğü durumda uygun fungusit ve insektisit ilaçları kullanabilirsiniz
Fidan Dikimi Ve Bakımı - Bitki tüplü ve saksılı bir şekilde bakım ve gübreleme işlemi tam yapılıp gönderileceği için yılın 12 ayı dikim yapılabilir. Tohum ve çelik ile de çoğaltılır. Tohum ekimi için sarı salkım çiçeğinin tohum kabuğu sert olduğu için bir gün öncesinden suda bekletilip tohumun şiştikten sonra toprağa ekimi yapılır bu sayede hızlı bir çimlenme gerçekleşir.
Çelik ile çoğaltmak için sağlıklı dallardan alınan çelikleri suda bekleterek köklendirme işlemi yapılır daha sonra uygun yere dikilir ya da suda bekleme işlemi yapılmadan direk toprağa dikerek üretimi yapılır.
Budama zamanı - bitki yaprağını döktükten sonra istenilen şekilde temiz budama makası ile kesilip daha sağlıklı bir görünüm kazandırılabilinir. Sarı salkım dikilirken sıra arası dikim aralığı 1 metre olmalıdır.
Paketleme Şekli - Kargo ve nakliye sürecinde bitki zarar görmesin diye itinalı bir şekilde paketlenip siz müşterilerimize gönderiyoruz.
Fidan Gelince Yapılacaklar - Bitki paketten çıkarılarak sulanmalı ve ekileceği zamana kadar serin yerde bekletilmelidir.
Dipnot - Sarı salkım mis kokulu salkım salkım çiçekleri olan sarmaşık cinsi bir çiçektir. Bahçe duvarlarınızı veya balkonlarınızı sarı salkım çiçeği ile süper bir güzellik şölenine çevirebilirsiniz. Çiçeklerimiz özel bahçıvanlar tarafından bakım ve gübreleme işleri yapılmıştır.