Atlas Sediri Genel Özellikleri
Atlas Sediri Genel Özellikleri
Piramit biçimlidir. Dipten itibaren dallanır. Yaşlanınca da bu formunu kaybetmez. Yaprakları mavi-yeşil, gümüş gri veya nadiren açık yada koyu yeşil renkli olup 2-2.5 cm uzunluğundadır. Kozalakları, parlak açık kahverengi, 5-7 cm uzunlukta ve uç kısmı basıktır. Tüm sedir ağaçlarının en arsızı olan atlas sediri ışıklı ortamı sever. Toprak sorunu yoktur. Alkali toprakları seven nadir kozalaklı ağaçlardan biridir. İyi bakılırsa çok hızlı gelişim gösterirler. Büyük park ve bahçelerde yetiştirilmeye uygundur.
Atlas Sediri Fiyatlar
Biz Ali Botanik A.Ş. olarak diğer merdiven altı üreticilerin yanı sıra en iyi Atlas sediri fidanlarımızı uzman ziraat mühendisleri ve bahçıvanlarımız denetiminde yetiştirmekteyiz. Fiyatlarımız hem uygun hem de aynı gün içerisinde kargoya verme garantisi sunuyoruz. Marka garantili olarak Türkiye’nin farklı illerinde bulunan fidanlıklarımız ile Türkiye’nin her bölgesine kargo ile gönderim sağlamakta, aynı zamanda bunu temiz işçilik, güzel paketleme ve hızlı teslimat ile yapmaktayız. www.alibotanik.com’ dan Atlas sediri fidanını satın almak ve diğer çeşitleri görmek istiyorsanız, buraya tıklayınız.
Atlas Sediri Nasıl Yetiştirilir
Doğada kendiliğinden yetişebilen ağaçlardan biri olmasına rağmen günümüzde sağlık sektöründe kullanıldığı için yetiştiriciliği yaygın olarak görülmektedir. Atlas sediri ağacının yetişebilmesi için gerekli olan iklim şartları ılıman iklimler olmalıdır. Soğuk havalara ve donlara karşı çok fazla dayanıklı değiller. Atlas sediri ağacının tohumunun çimlenme süresi ise yaklaşık 20 gündür. Atlas sediri yetiştirilirken çok fazla potasyuma ihtiyaç duyar. Bu yüzden gübrelemenin düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Azot ihtiyacı ise azdır. O yüzden azottan korunulması gerekmektedir. Budaması ise sonbahar aylarında olmalıdır. Budama yaparken canlı dalları kesmemeye ve uzamasını engelleyecek şekilde budanılmamasına dikkat edilmelidir.