Çarkıfelek Çiçeği Nasıl Yetiştirilir

09-06-2021 17:12
Çarkıfelek Çiçeği Nasıl Yetiştirilir

Çarkıfelek çiçeği iklimin ılıman olduğu her coğrafi bölgede yetişebilen bir bitkidir. Bu bitkiyi hem bahçelerinizde hem de saksıda yetiştirebilirsiniz. Bahçelerinizde çit kenarlarına ekerseniz sürüngen bir yapıda olduğu için hemen çitlere tırmanarak etrafa yayılmaya başlar. Kış aylarında çok aşırı soğukta kalmaması için saksıda evinizde yetiştirebilirsiniz. Ancak sıcak bölgelerde kış aylarında da dışarıda yetiştirilebilir.

Çarkıfelek Çiçeği Nasıl Yetiştirilir

Bu bitkiye çok uygun fiyatla ve Ali Botanik AŞ. nin marka garantisi ile sahip olmak isterseniz www.alibotanik.com sitemizden ulaşıp kredi kartı ile ya da havale sistemini seçerek alabilirsiniz. Uzman ziraat mühendisleri ve tecrübeli bahçıvanlar tarafından 90 yıldır kendi fidanlıklar bölgemizde itina ile üretimi yapılmaktadır. Ayrıca daha detaylı bilgi almak için ya da çok alımdaki indirimden yararlanmak için bize 0532 065 14 36 whatsapp hattımıza mesaj atabilirsiniz.

Yaz ayında çiçeklenir ve meyve verir. Kış aylarında ise kendini dinlenmeye bırakır. Çarkıfelek çiçeği kokusu hoş olan ve ana vatanı Güney Amerika olan bir bitkidir. Çok hızlı büyüme durumu olan ve yılın büyük bölümünde çiçekli kalan bir bitkidir. Estetik görünümü ile bulunduğu ortama renk kadar. Sakinleştirici etkisi sayesinde alternatif tıpta da çok kullanılan bir bitkidir. Mor, sarı ve turuncu renkte açar.

Brezilya ormanlarında bulunan kabileler bu çiçeği yaralardaki iltihabı engellemek ve böbrek rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanmışlardır. Çok yıllık bir bitki olan çarkıfelek çiçeği otsu yapıdadır. Birkaç yıl sonra yetişkin forma geldiğinde boyu 10-12 metreyi bulabilir.

Çarkıfelek Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Çarkıfelek çiçeği bakımı kolay bir bitkidir ve çok hızlı gelişir. Arsız yapıda her bulduğu fırsatta çiçek açan bir bitkidir. Çok dayanıklı bir yapıya sahip olduğu için hastalık ve böceklerden kolay kolay etkilenmemektedir. Yerini sevdiği andan itibaren hemen büyüme ve çiçeklenme gösterir. Bu çiçek nemli ve geçirgen topraklarda çok çabuk büyümektedir. Bu bitkinin kurak, sert topraklarda da yetiştiği bilinmektedir.

Çarkıfelek çiçeği bakımı sırasında önemli olan nokta çiçeğin formunu korumaktır. Budama düzenli olarak yapılmalı ve bitkinin büyümesi kontrol altında tutulmalıdır. Doğru budama ve bakım ile her daim güzel görünümünü koruyabilir ve bulunduğu ortaya estetik bir hava katabilir.

Çarkıfelek Çiçeği Nasıl Sulanır?

Çarkıfelek çiçeği sulama ihtiyacı olan bir bitkidir. Yaz aylarında su ihtiyacı olduğu zaman daha kısa aralıklarla sık su verilmelidir. Sulama sırasında suyun toprağın her tarafına ulaştığından emin olmanız gerekir. Bitkiyi sularken kullandığınız kabı her sulamada aynı ölçüde kullanmalısınız. Aynı saat ve miktarda su dökülmesi önemlidir.

Çarkıfelek sarmaşığı belirli bir düzeni sever. Bakımı sırasında öncelikle sularken kullandığınız kabı, ölçüyü ve su miktarını değiştirmemeniz önerilir. Bu bitki yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kış ayları yaklaşmaya başladığında dökerek bir süre dinlenme aşamasına geçer.

Çarkıfelek çiçeği yetiştirme sürecinde en önemli unsurlardan biri kış aylarında bulunduğu sıcaklığı 2 derece üzerinde olmasıdır. Daha düşük sıcaklıklarda kuruyabilir. Kış aylarında musluktan alınan soğuk çeşme suyu verilmemeli ve oda sıcaklığıyla aynı seviyedeki su verilmelidir.

Çarkıfelek Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Çarkıfelek çiçeği çoğaltma için en uygun ayın nisan ve mayıs ayları olduğu biliniyor. Bu bitkinin çoğaltma işlemleri kökten ayırma şeklinde yapılıyor. Bu yöntemle hiçbir zahmet yaşamadan kolaylıkla her ortamda çoğaltma işlemini başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Kökünden ayırdıktan sonra en yakın zamanda ayrılan kökler başka bir saksı içine dikilmelidir. Bu sayede çoğaltma işlemi yapılabilir. Kökten ayrılan ikinci bitki çok kısa bir süre içinde büyüyerek çiçek vermeye başlar. İlk ve ikinci bitkide sulama, yetiştirme ve bakım işlemlerini aynı şekilde gerçekleştirmelisiniz. Çok kolay bakılan bir bitkidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.