Deve Tabanı Bakımı Nasıl Yapılır

30-04-2021 21:27
Deve Tabanı Bakımı Nasıl Yapılır

Deve Tabanı Bakımı Nasıl Yapılır ?

Bakım zahmetsiz olan ve estetik bir iç mekan bitkisi arayanlara deve tabanı çok iyi bir seçenek oluyor. Bilimsel ismi Monstera Delicios olan deve tabanı bitkisi uzun boyuyla ve yemyeşil yapraklarıyla salon bitkileri arasında öne çıkıyor.

Bu bitkiye çok uygun fiyatla ve Ali Botanik AŞ. nin marka garantisi ile sahip olmak isterseniz www.alibotanik.com sitemizden ulaşıp kredi kartı ile ya da havale sistemini seçerek alabilirsiniz. Uzman ziraat mühendisleri ve tecrübeli bahçıvanlar tarafından 90 yıldır kendi fidanlıklar bölgemizde itina ile üretimi yapılmaktadır. Ayrıca daha detaylı bilgi almak için ya da çok alımdaki indirimden yararlanmak için bize 0532 065 14 36 whatsapp; hattımıza mesaj atabilirsiniz.

Uzun saplı ve koyu yeşil renkli parçalı ve oval delikli bir bitki olan deve tabanı 50-60 cm kadar uzayabilir. Ayrıca bu bitki iri, gösterişli ve parlak yapraklarıyla tam bir dekoratif seçim olacaktır. Hawaai ve Şeyseller doğal ortamı olan deve tabanı aslında tropikal bir bitkidir. Bu yüzden kış aylarında soğuk ve nemi az olan bölgelerde yetiştirilmesi uygun değildir. Ülkemizin tüm bölgelerinde yetişir ve evlerimizde de salon bitkisi olarak tercih edilebilir.

Deve Tabanı Sulama İsteği

Deve tabanı bakımı sırasında su çok önemlidir. Bu bitki suyu çok sever ancak verilen su çok soğuk olmamalıdır. Tropikal bir bitki olduğu için çok soğuk sular zarar görmesine engel olur. Dinlendirilmiş ve kireçten arındırılmış suyla sulanması önerilir.

Çok sıcak havaların olduğu yaz aylarında her gün sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise nem kontrolü yapılarak su verilebilir. Deve tabanınızı yaz aylarında fısfıs ile de sulama yapınız. Sonbahar aylarının sonunda ve kış aylarının başında dinlenme dönemine geçiş yaptığı için daha az sulama yapmalısınız.

Deve tabanı bitkisini evinizde yarı gölge bir alanda muhafaza etmelisiniz. Güneş ışığına doğru büyüyeceğinden saksısının yönünü sürekli değiştirerek eşit bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz. Kış aylarında sıcaklığın tek hanelere inmesi deve tabanı çeşitleri için tehdit olabilir. İlkbahar ve sonbahar aylarında ayda iki defa kompost gübre verebilirsiniz.

Deve Tabanı Işık İhtiyacı

Deve tabanı bakımı çok kolay bir bitkidir. Çünkü banyolar da dahil kapalı ortamlarda her alanda büyüyebilir. Düşük ışıklı bir ortamda olsa dahi canlılığını ve gelişimini sürdürür. Deve tabanını aydınlık ortamlarda büyütürseniz daha hızlı gelişecektir.

İç mekan süs bitkilerinin genelinde olduğu gibi deve dikeni de direkt güneş ışığından korumalı ve yarı güneş alan yerlerde bakmalısınız. Direkt güneş alırsa yeşil yaprakları yanarak zarar görebilir. Ancak bu bitki tropikal kökenli olduğu için güneşe karşı daha dayanıklıdır.

Deve Tabanı Nem İhtiyacı

Deve tabanı her ortamda gelişebilen bir bitkidir. Ancak yine de sizler bitkinizin daha iyi çıkmasını istiyorsanız haftada bir kez nem banyosu yapmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için buharlı bir ortama koyabilirsiniz.

Bitkinizin uzaktan bir nem banyosu yapmasını sağlayarak sağlıklı gelişimini destekleyebilirsiniz. Deve tabanı çeşitleri büyük yapraklara sahip olduğu için bu yapraklar toz toplayabilir. Nemli bir bez yardımıyla yapraklardaki tozları belirli aralıklarla temizleyebilirsiniz. Böylece yapraklardaki gözenekleri açarak bitkinin ihtiyacı olan neme kavuşması sağlanabilir.

Deve Tabanı Budama

Deve tabanı bir saksı çiçeğidir ve uygun şartlarda hızlı büyüyebilir ve hemen dallanarak yayılır. Bu yüzden deve tabanı budama işlemleri kısa aralıklarla yapılabilir. Çiçeklendikten sonra çiçeklerini döktüğü zaman budama işlemleri yapılabilir. Budama sırasında uygun makas ve bıçak kullanmalısınız. Tepeden budama işlemi yaparken yaprakların zarar görmemesi önemlidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.