Deve Tabanı Çiçeği Yetiştirilmesi ve Bakımı

Deve Tabanı Çiçeği Yetiştirilmesi ve Bakımı

Deve Tabanı Çiçeği Yetiştirilmesi ve Bakımı

Son dönemlerin popüler çiçekleri arasında olan deve tabanı çiçeği geniş yırtık ve yeşil yapraklı salon bitkileri arasında. İç mekan çiçekleri arasında özel bir yeri olan deve tabanı çiçeği her evin olmazsa olmazlarına girmiş durumda.

Deve Tabanı Çiçeği Bakımı

Bu güzeller güzeli deve tabanı çiçeği tam bir güneş aşığı. Evlerinizin ışık alan yerlerinde bakımını sürdürebilirsiniz. Işık gören taraflarını belli aralıklarla değiştirmeniz çiçeğinizin diğer bölümlerinin de gelişmesine yardımcı olacaktır.

Deve Tabanı Çiçeği Sulanması

İç mekan süs bitkileri çok suyu sevmez düşüncesi dışında yaz aylarında 2 -3 günde bir sulanması gerekir. Kış aylarında ise oda sıcaklığındaki su ile 6 gün de bir sulama yapmanız yeterli. Çiçek saksınızın alt delikleri bulunmalı ve fazla suyu kesinlikle süzdürmelidir. Bunun için saksı tabakları kullanılmalı.

Deve Tabanı Çiçeği Toprak Seçimi ve Gübrelenmesi

Bitkilerin genel olarak sağlıklı büyüyebilmesi için onun sevdiği topraklar seçilmeli. Deve tabanı çiçeği ise geçirgen suyu tutmayan toprakları çok sever. Torf çiçek toprağı humuslu geçirgen bir toprak olduğu için çiçeğiniz güzel bir gelişim gösterecektir. Çiçeğinizin uzun ömürlü olması için ise gerekli vitamin ve gübrelemenin yapılması şarttır. Osmocote cinsi gübreler salon çiçekleriniz için idealdir. Bitkinizin iki kenarına 8 cm delikler açıp bir çay kaşığı gübre ilave edip üstünü kapatınız. Bu gübreleme işi çiçeğinize 7- 8 ay yetecektir.

Dipnot Deve tabanı çiçeği rüzgarlı ortamları sevmez yapraklarının dökülmesine ve yıpranmasına neden olur. Kapı kenarlarına rüzgar alan pencere kenarlarına koymayınız. Deve tabanı düzenli olarak sararmış yapraklarını atmaya çalışır. Temiz bir makas yardımıyla sarı yapraklarını temizlemeyi ihmal etmeyin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.