Domates Tohumu Ne Zaman Ekilir?

22-01-2022 20:23
Domates Tohumu Ne Zaman Ekilir?

Domates Tohumu Ne Zaman Ekilir?

Domates tohumu için verim alınabilecek en ideal ekim ayları, Mart, Nisan ve Mayıs ayları olduğu biliniyor. Domates yaz aylarında ekilmesi gereken bir yaz sebzesidir. Bu aylarda ekilen domatesin tadı çok daha lezzetli olacaktır. Domates tohumlarını ekmeden bir gün önce bir gece boyunca suda bekletmeniz gerekir. Su yerine nemli bir bez üzerinde de bekletebilirsiniz. Toprağı nemlendirdikten sonra toprağın 2-3 cm derinliğine tohumları ekmeniz gerekir. Ekilen tohumu tekrar su ile ıslatarak üzerine de naylon poşet kapatmanız gerekir. Bu işlemin ardından tohumun çimlenmesi ya da fide haline gelmesi için 15-20 gün beklemeniz gerekir. Daha sonra naylon poşeti kaldırarak fide olan domatesinizi herhangi bir bahçeye ya da saksıya ekim yapabilirsiniz.

Domates Tohumu Fiyatları

Biz Ali Botanik A.Ş. olarak diğer merdiven altı üreticilerin yanı sıra en iyi domates tohumlarımızı uzman ziraat mühendisleri ve bahçıvanlarımız denetiminde yetiştirmekteyiz. Fiyatlarımız hem uygun hem de aynı gün içerisinde kargoya verme garantisi sunuyoruz. Marka garantili olarak Türkiye’nin farklı illerinde bulunan fidanlıklarımız ile Türkiye’nin her bölgesine kargo ile gönderim sağlamakta, aynı zamanda bunu temiz işçilik, güzel paketleme ve hızlı teslimat ile yapmaktayız. Biz sadece domates tohumu satmıyoruz.www.alibotanik.com’ da Bulgar gülü çeşitleri, Limon fidanı çeşitleri, Lavanta fidanı, Trabzon hurması fidanı çeşitleri, Filbahri çiçeği, Kiraz fidanı çeşitleri, Çardak Sarmaşık gül fidanı çeşitleri sizleri beklemekte. Tek yapmanız gereken sitemizi ziyaret edip, 2500 çeşit geniş ürün yelpazesi ile cennette küçük bir gezintiye çıkmak.

Domates Tohumu Kaç Günde Çimlenir?

Çimlenme 15-20 arasında gerçekleşir. İlkbahar don tehlikesi kalktığı zaman dikimini yapabilirsiniz. Yerine dikilen fideler ilk can suyu verildikten 2 hafta sonra, 1. çapa yapılmalı 2-3 hafta sonra 2. çapa yapılmalı 2. çapa zamanı yabani otlar temizlenmeli, destek çubuğu dikilmeli ve boğaz doldurma işi yapılmalıdır. Fazla sulamadan kaçınmalısınız. Toprağı nemli tutmak için toprağın üzerini saman ile doldurabilirsiniz. Çiçekler dökülüp meyveler nohut boyutlarına geldiği zaman suyunu normal olarak vermeye başlayabilirsiniz. Meyve vermeye başladıktan sonra gübre takviyesi yapabilirsiniz.

Detaylı bilgi ve alışveriş için tıklayınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.