Filbahri Çiçeği Faydaları

Filbahri Çiçeği Faydaları

Filbahri çiçeği kış aylarında yapraklarını döken ve beyaz çiçekleri bulunan bir bitkidir. Çalı formunda yetişen bir bitkidir. Halk arasında yalancı yasemin çiçeği olarak da bilinmektedir. Anavatanı Güney Avrupa, Güney Amerika ve Kafkaslar olan bu çiçek ülkemizde de doğal olarak yetişmektedir.

Filbahri çiçeği faydaları şu şekildedir;

  • Kronik uykusuzluk sorunları olan kişiler için tavsiye edilmektedir. Özellikle farklı alanlarda çalıştığı için kronik uykusuzluk çekenler sıklıkla kullanmaktadır.
  • Strese bağlı olarak ortaya çıkan depresyon ve farklı psikolojik sorunları ortadan çıkarmak adına kullanılabilir.
  • Beyin fonksiyonlarının görevini yerine getirmesi adına da kullanılabilir. Özellikle gelişme çağındaki çocukların ve gençlere uzmanlar tarafından önerilmektedir.
  • Uçuk gelişen bölgelerde iyileştirici özelliği vardır. Aynı zamanda yaralar üzerinde de iyileştirici özelliği olduğu bilinmektedir.
  • Derinin kendini yenilemesine yardımcı olan bir bitkidir. Kaynattıktan sonra saça uyguladığınızda kepek ve saç dökülmesi gibi sorunlara karşı etkilidir.
  • Kronik baş ağrılarının giderilmesinde etkili bir bitkidir. Özellikle migren rahatsızlığı olan kişiler için uzmanlar tarafından önerilmektedir.
  • Uygulandığı bölgede yer alan bakteri ve virüslerin temizlenmesine de yardımcı olur.

Filbahri Çiçeği Özellikleri

Filbahri çiçeği özellikleri arasında en öne çıkan unsur çalı formlu bir bitki olmasıdır. Boyu 2 metreye kadar uzayabilmektedir. Halk arasında limon çiçeği olarak bilinse de limonla bir ortak özelliği bulunmamaktadır. Bu çiçek Güneydoğu Amerika’da ilk olarak ortay acıkmıştır.

Filbahri çiçeği ülkemizde kıyı kesimlerinin neredeyse tamamında yetişmektedir. Bu çiçek sıcak iklimleri sevmektedir. Ancak soğuk ve don olaylarına karşı da yüksek dayanıklılığı ardır. Nem oranı yeterli olan tüm topraklara ekebilirsiniz.

Filbahri çiçeği kokusu ile de bilinir. Hoş kokuya sahip bir çiçektir ve beyaz renkte açar. Filbahri çiçeği suyu sevmektedir. Bakımı kolay olan bir çiçek türüdür.

Filbahri Çiçeği Nasıl Budanır?

Filbahri çiçeği budama için en uygun bitkiler arasında yer alır. Budama işleminin doğru şekilde ve zamanda yapılması gerekir. Bu bitki çiçeklenme dönemi öncesinde budanmalıdır. Bu süre de sonbahar aylarına denk gelmektedir. Sonbahar aylarında düzenli olarak yaptığınız budamayla verimini arttırabilirsiniz.

Çiçeklenme döneminden sonra budama yapacaksanız derin şekilde budamalısınız. Budama konusunda geç kaldığınızda tomurcukları zarar görür. Buna bağlı olarak diğer sezonda çiçek açmamaktadır. Budama işlemin sırasında titiz davranmalısınız. Ne kadar dayanıklı bir bitki olsa da hassas bir yapıdadır.

Filbahri bitkisi çiçek açma dönemi bittiğinde budaması derin şekilde yapılmalıdır. Budama zamanı geciktirildiğinde budama işlemi sırasında tomurcuklar zarar görecektir. Bu yüzden bir sonraki çiçeklenme döneminde Filbahri çiçek açmayacaktır. Sorun yaşamamak adına budama işleminin zamanında yapılması önemlidir. Bu çiçeğin yetiştirme döneminde yoğun bakım ihtiyacı yoktur. O yüzden Filbahri çiçeğini zorlanmadan yetiştirebilirsiniz. Filbahri çoğaltma işlemi çelikleme yöntem, kökten ayırma yöntemi ve tohumdan üretme yönetimiyle yapılmaktadır.

Filbahri Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Filbahri çiçeği bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Bu bitki ılıman iklimleri sevse de yarı güneşli yerlerde daha iyi yetişir. Özellikle kısmi olarak gölge olan alanlarda yetiştirirseniz daha yüksek verim alabilirsiniz.

Bu çiçek düzenli bir sulama istemektedir. Özellikle yaz aylarında düzenli olarak sulamalısınız. Toprağı kuruduğunda su verirseniz yeterli olabilir. Gereğinden fazla su verirseniz bitkiye zarar verebilirsiniz. Killi, zengin ve rutubetli tüm toprak tiplerinde yetiştirebileceğiniz bir bitkidir. Filbahri çiçeği kıyı bölgelerinde park ve bahçe gibi dış mekanlarda peyzaj bitkisi olarak tercih edilmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.