Gaura Çiçeği Bakımı

Gaura Çiçeği Bakımı

Gaura Çiçeği Bakımı

Dibi kurudukça sulamaya özen gösterelim yoksa çok sulayıp bitkiyi kök çürümesine yol açtırabiliriz ya da hiç sulama yapmayıp bitkiyi kurumaya terk edebiliriz. Bitki üzerinde böceklenme ya da mantar gibi hastalıklarla karşı karşıya kalırsanız insektisif ya da fungusit cinsi zirai mücadele ilaçları kullanıp, püskürtme yöntemi ile bitkinin üzerine püskürtüp bitkinizin daha verimli olmasını sağlayabilirsiniz. İç tarafı güneş görecek şekilde budama yapabilirsiniz. Gaura fidanının bakımında gübre önemli bir yer sahibi olmaktadır. Bu yüzden yılda bir kez olacak şekilde gübreleme işlemi yapılmalıdır.

Gaura Çiçeği Özellikleri

Maksimum şartlarda yaklaşık 1-1.5 metre boy, 0.5-1 metre çap yaparlar. Dalları toprak altından çok sayıda sürgünler halinde yukarıya doğru dik çıkarak gelişir. Mızrak şeklinde yaprakları vardır. Hızlı büyürler. 2.5-3 cm genişliğinde 4 yapraklı pembe çiçekleri vardır. İlkbahardan, Sonbahara kadar geçen sürede çiçeklidir. Yaz sıcaklarına ve kış soğuklarına dayanıklıdır. Sınır bitkisi olarak kullanılabilen çok dayanıklı ve zarif bir bitkidir. Gaura çiçeği toprak isteği yönünden seçici değildir. Ancak ağır, killi ve geçirimsiz toprakları sevmez.

Gaura Çiçeği Fiyatları

Biz Ali Botanik A.Ş. olarak diğer merdiven altı üreticilerin yanı sıra en iyi Gaura çiçeği fidanlarımızı uzman ziraat mühendisleri ve bahçıvanlarımız denetiminde yetiştirmekteyiz. Fiyatlarımız hem uygun hem de aynı gün içerisinde kargoya verme garantisi sunuyoruz. Marka garantili olarak Türkiye’nin farklı illerinde bulunan fidanlıklarımız ile Türkiye’nin her bölgesine kargo ile gönderim sağlamakta, aynı zamanda bunu temiz işçilik, güzel paketleme ve hızlı teslimat ile yapmaktayız. www.alibotanik.com’ dan Gaura çiçeği fidanını satın almak ve diğer çeşitleri görmek istiyorsanız, buraya tıklayınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.