Gül Çeşitleri ve Özellikleri

Gül Çeşitleri ve Özellikleri

Bahçelerinizde ve evlerinizde rengarenk, güzel kokulu çiçekler arıyorsanız gül yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Ali Botanik olarak her beğeniye ve ortama uygun gül çeşitleri yetiştiriyoruz. Ürünlerimiz arasında saksıda yetişen, yediveren ya da kokulu gülleri bulabilirsiniz.

Gül çeşitleri ve özellikleri ülkemizde başta Isparta olmak üzere her yerde yetiştirilmektedir. Sevgi ve nezaketin uluslararası simgesi olan güller rengine, yapısına, boyuna ve farklı özelliklerine göre sınıflandırılabilir. Bu yazımızda gül fidanı çeşitleri belirli özelliklerine göre ayrılarak sizlere sunulacak.

Gül Çeşitleri Nelerdir?

Evlerinizde ve balkonlarınızda gül fidanı yetiştirmek istiyorsanız saksıda yetişen gül çeşitleri sizin için çok uygun olacaktır. Saksıda yetiştirebileceğiniz gül çeşitleriyle birlikte diğer gül çeşitlerinden kısaca bahsedelim;

Isparta Gülü

Isparta gülü saksıda yetiştirebileceğiniz bir gül türüdür. Ülkemizde en çok yetiştirilen gül çeşitleri arasında yer almaktadır. Tam güneş gören yerleri seven bu güllerde pembe başta olmak üzere birçok gül bulabilirsiniz. Isparta gülü aynı zamanda yediveren güller arasında yer almaktadır.

Baston Gülü

İlkbahar aylarının başından son bahar sonuna kadar çiçek açan bir gül türüdür. 2-3 metreye kadar boy alabilir. Yoğun kokuya sahip gül çeşitleri arasında yer almaktadır. Rengarenk olan bu çiçekler kokulu gül çeşitleri arasında yer almaktadır.

Bulgar Gülleri

Gül çeşitleri arasında en çok bilinen çeşitlerden biri de Bulgar gülleridir. Bulgar gülleri de kokulu olan ve iri çiçek açan gülleri barındırır. Bu ürünler ortalama 40 cm kadar gönderilmektedir. Kırmızı, sarı, turuncu, pembe, lila ve beyaz gibi birçok renkte Bulgar gülü yetiştirebilirsiniz.

Bulgar gülleri çok soğuk havalara dayanabilecek çiçeklerdir. Kış aylarında yapraklarını döken bu güller saksıda da yetiştirilebilir. Evlerinizde, iş yerinizde, kış bahçesinde ve daha birçok bölgede Bulgar güllerini yetiştirebilirsiniz.

Sarmaşık Gül Fidanı

Sarmaşık gül fidanı Anadolu ve Çin kaynaklı bir çiçektir. Sarıcı özelliğe sahip güller arasında yer almaktadır. Yediveren gül çeşitleri arasında yer almaktadır. 10-15 metreye kadar uzayabilen bir yapıdadır. İlkbahar aylarında çiçeklenen sarmaşık gül fidanları yapraklarını kış aylarında dökmektedir. Yarı güneş gören yerlerde daha rahat yetiştirebileceğiniz bir güldür.

Peyzaj Gülü

Yaşam alanlarını güzelleştirmede en çok kullanılan gül türüdür. Peyzaj gülleri genellikle kırmızı olmak üzere farklı renklerde de yetiştirilmektedir. Park, bahçe ve yollarda en çok kullanılan gül çeşididir. Soğuk havalara karşı da dayanıklı olan bu güller yaşam alanlarınızı güzelleştirmede ilk seçeneğiniz olabilir.

Reçel Gülü

Kokulu gül çeşitleri arasında en çok tercih edilen ürünlerdir. Reçel gülü katmerli ve çok güzel kokulu olur. Reçel yapmak isteyenler ve reçel üreticileri için Ali Botanik tarafından özel olarak yetiştirilen gül türleridir. Sarmaşık tarzında gül fidanıdır ve çiçek verimi çok yüksek olan bir gül türüdür.

9 Ay Çiçek Açan Gül Fidanları

Ali Botanik tarafından İzmir’de özel olarak yetiştirilen gül fidanları arasında mayıs ayı başından kasım ayı sonuna kadar 9 ay çiçek açan çeşitleri de bulabilirsiniz. Dünyanın en değerli gülleri olarak kabul edilen bu güllerde 1000 adetten itibaren toplu alım yapabilirsiniz. 9 ay çiçek açan güller çok uzun süre önce Bulgaristan’dan getirilerek özel olarak yetiştirilen gül çeşitleri arasındadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.