Kamelya Çiçeği Ne Zaman Açar
Kamelya Çiçeği Ne Zaman Açar ?
Kamelya çiçeği çalı şeklinde yetişen ve yılın her zamanı yeşil kalabilen özellikte bir bitkidir. Katmerli şekilde çiçek açan bu bitki beyaz, kırmızı ya da pembe renklerde açabilir. Çiçek açma döneminde çok gösterişli ve estetik bir görünüm ortaya çıktığı için süs bitkisi olarak yoğun talep görür.
Bu bitkiye çok uygun fiyatla ve Ali Botanik AŞ. nin marka garantisi ile sahip olmak isterseniz www.alibotanik.com sitemizden ulaşıp kredi kartı ile ya da havale sistemini seçerek alabilirsiniz. Uzman ziraat mühendisleri ve tecrübeli bahçıvanlar tarafından 90 yıldır kendi fidanlıklar bölgemizde itina ile üretimi yapılmaktadır. Ayrıca daha detaylı bilgi almak için ya da çok alımdaki indirimden yararlanmak için bize 0532 065 14 36 whatsapp; hattımıza mesaj atabilirsiniz.
Kamelya Çiçeği Bakımı Nasıl Olur?
Kamelya çiçeği bakımı çok zor değildir. Kış aylarından çiçeklenme dönemi olmasından dolayı çiçeklerinin tam çıktığı mayıs ayına kadar sıcak ortamlarda tutulmalıdır. Bulunduğu ortamın sıcaklığı 8 derecenin üzerinde olmalıdır.
Kamelya çiçeği yarı gölge olan alanları çok sever. Tamamen güneş gören alanlarda güneş ışığına maruz kaldığında yaprakları biraz olumsuz etkilenebilir. Yaz aylarında haftada 2-4 arası sulanmalıdır. Kış aylarında ise haftada bir defa üstten sulama yapılması önerilir. Kamelya bitkisi sulama işlemleri sırasında su toprağın tamamına işleyerek verim elde edilebilir.
Sulama sırasında ölçünün her zaman aynı olmasına dikkat edilmelidir. Sulama işlemini gece yaptıysanız sabah kalktığınızda saksı altında yer alan tabakta biriken suyu dökmelisiniz. Bunu yapmazsanız bitkide kötü koku ve böcek oluşumu gözlenebilir.
Kamelya çiçeklerinin toprak değişimi her yıl mutlaka bir defa yapılmalıdır. Her yıl nisan ayında değişimi yapılmalıdır. Toprak değişimi sırasında bir numara daha büyük saksı kullanılması verimi belirgin oranda arttıracaktır. Kamelya çiçekleri bakımı kolay olduğu için sürekli olarak tercih edilmektedir.
Kamelya Çiçeği Nasıl Budanır?
Kamelya çiçeği budaması düzenli olarak yapıldığında sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Bu çiçeğin budama işlemleri çiçekleri döküldükten sonra yapılmalıdır. Çiçeklenme dönemi sona erdikten sonra sonbahar ve kış aylarında sadece solan yaprakları kesilecek şekilde budama yapılır.
Budama işlemi sırasında steril bir makas kullanılmalıdır. Kesim yapılan bölgenin üzeri hava almamalıdır. Bunun için kestiğiniz bölgeye yapışkan ya da silikon uygulayarak kapatma yapılmalı.
Kamelya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
Kamelya çiçeği özellikle bahçelerde yoğun olarak uygulanır. Bu çiçeğin çoğaltılması için köklerinden ayrılması gerekir. Kökten ayrıldıktan sonra bu parça farklı bir saksıya dikildiğinde sulama ve bakım işlemlerini devam ettirebilirsiniz. Ayrıca kalan köklere bakarak köklerden yeni çiçek açmasını sağlayabilirsiniz.
Kamelya Çiçeği Toprak İsteği Nasıl Olur?
Kamelya çiçeğinin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için süzek, nemli, hafif düzeyde humuslu ve iyi drenajlı toprakta yetiştirilmesi gerekir. Ayrıca bu bitkiler organik madde açısından zengin olan asitli topraklardan hoşlanır. 5.5-6.5 PH derecesi arasında toprakta yetişir. Memleketin her bölgesinde çok rahat yetişir.