Kılıç Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılmalıdır

Kılıç Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılmalıdır

Kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılmalıdır denince ilk önce bakımı çok zor olmayan bir bitkidir deriz. En belirgin özelliklerinden biri de mevsim değişikliklerine ve susuzluğa karşı dayanıklı olmasıdır. Susuzluğa karşı kaktüsten sonra en dayanıklı olan bitki olarak biliniyor. Bol ışık alan bir ortamda bu kılıcın bakımı mevsim koşullarına göre farklı olacaktır. 

Kılıç Çiçeği Çeşitleri ve Fiyatları

 Bu bitkiye çok uygun fiyatla ve Ali Botanik AŞ. nin marka garantisi ile sahip olmak isterseniz www.alibotanik.com sitemizden ulaşıp kredi kartı ile ya da havale sistemini seçerek alabilirsiniz. Uzman ziraat mühendisleri ve tecrübeli bahçıvanlar tarafından 90 yıldır kendi fidanlıklar bölgemizde itina ile üretimi yapılmaktadır. Ayrıca daha detaylı bilgi almak için ya da çok alımdaki indirimden yararlanmak için bize 0532 065 14 36 whatsapp  hattımıza mesaj atabilirsiniz.

Kılıç çiçeği bulunduğu ortama çok kolay uyum sağlayan bir bitkidir. Yaz aylarında su isteği olur ve sıcak bölgelerde bol bol sulanması gerekir. Çok sıcaklardan etkilenmemesi adına sık bir şekilde su püskürterek sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz. Yaz mevsimi süresince 2 gram karışık gübre ve 1 litre su karıştırıldıktan sonra bu karışımla sulanabilir.

Kılıç çiçeğinin kış aylarında bakımı farklıdır. Kış aylarında bulunduğu ortam 10 derecenin altına düşmemelidir. Bu çiçekler çok havasız ortamlarda zarar görebilir. Gün ışığını direkt olarak aldığı ortamlarda sağlıklı ve güzel bir şekilde büyüyebilir. Ev ortamında 18-20 derecede kolaylıkla yetişebilecek bir bitkidir. Hava koşulları kuru olursa yaprakları sararma yapar. Yaprakları canlı olduğunda bakımının iyi olduğunu anlayabilirsiniz.

Kılıç Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Kılıç çiçeği çoğaltma işlemi çok zor değildir. Sürekli olarak yavru veren ve çabuk yayılan bir bitkidir. Ana gövdesinin hemen yanlarından gelen yavruları ayırarak çoğaltma işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Elde ettiğiniz olgun yaprakları kaliteli bir toprağa ekerek uygun hava koşullarında çoğaltabilirsiniz.

Çoğaltma sırasında peygamber kılıcı olarak da bilinen bu çiçeğin 1.5-2 ay kadar bakımı yeterli olacaktır. Yeterli koşullar sağlandığında bu bitki sağlıklı bir şekilde kolaylıkla büyüyebilir. Kılıç çiçeği çoğaltmada en titiz olunması gereken husus ortamın nem oranıdır. %60 oranında olan nem oranı çok önemlidir. Bu çiçekler aynı kökten çok sayıda uzun yıllar boyunca çoğaltılabilir.

Kılıç Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar?

Kılıç çiçeği yılbaşı zamanı çiçek açan bir bitkidir. Her yıl küçük ve beyaz bir görünümüyle çok estetik bir hava yaratır. Bulunduğu ortamda çok hoş bir koku yayarak ortama güzellik katar. Her yıl farklı dönemlerde çiçek açabilir. Aynı zamanda uzun süre çiçeklerini koruyabilecek bir bitkidir.

Peygamber kılıç çiçeği olarak da bilinen bu çiçek kılıç şeklinde açmaktadır. Bakımı kolay olduğu için salon bitkisi olarak da çok yaygındır. İnce ve uzun görünümü sebebiyle estetik bir görsel yapıya sahiptir. Ev ve ofislerde kolaylıkla yetiştirilebilir. Işık alan bir bölgede her zaman sağlıklı kalabilir ve bulunduğu ortama çok hoş bir zarafet katabilir.

Kılıç Çiçeği Faydaları Nelerdir?

Kılıç çiçeği genellikle kapalı ortamlarda süs bitkisi olarak tercih edilir. Salon bitkisi olarak daha çok tercih edilen bu çiçeğin bazı faydaları da bulunur. Kılıç çiçeğinin kapalı ortamlarda çok yaygın olmasının en önemli nedenlerinden biri bulunduğu ortamın havasını temizlemesidir. Bulunduğu ortamdaki havayı temizleyerek oksijen açısından çok zengin bir ortam oluşturur.

Kılıç çiçeğinin bir diğer özelliği ise bulunduğu ortamdaki kötü kokulara karşı da etkili olmasıdır. Kapalı mekanda kötü bir koku varsa kılıç çiçeği bu kokuyu giderebilir. Evlerde uzun bir süre boyunca çıkmayacak olan ağır boya, cila veya mobilya kokularının hafiflemesini sağlar. Estetik görünümüyle de evin birçok noktasında kolaylıkla konumlandırılabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.