Kızılay Çiçeği Nasıl Bakılır

30-04-2021 22:05
Kızılay Çiçeği Nasıl Bakılır

Kızılay Çiçeği Nasıl Bakılır ?

Kızılay çiçeği Afrika kökenli bir bitki olarak bilinmektedir ve Yunanca anlamı kader ağacıdır. Bu bitki Afrika’da William Cooper Thomson tarafından keşfedildikten sonra eşine adanmıştır. Bu özelliği sayesinde bazı bölgelerde Clerodendrum Madamme Thomson adıyla da bilinir.

Kızılay Çiçeği Çeşitleri ve Fiyatları

Bu bitkiye çok uygun fiyatla ve Ali Botanik AŞ. nin marka garantisi ile sahip olmak isterseniz www.alibotanik.com sitemizden ulaşıp kredi kartı ile ya da havale sistemini seçerek alabilirsiniz. Uzman ziraat mühendisleri ve tecrübeli bahçıvanlar tarafından 90 yıldır kendi fidanlıklar bölgemizde itina ile üretimi yapılmaktadır. Ayrıca daha detaylı bilgi almak için ya da çok alımdaki indirimden yararlanmak için bize 0532 065 14 36 whatsapp hattımıza mesaj atabilirsiniz.

Afrika kökenli bir bitki olduğu için sıcak ortamlarda daha iyi yetişir. Ancak sanılanın aksine soğuk iklimlerin yaşandığı yerlerde de dayanabilir. Sarmaşık şeklinde çoğalan bir bitki olduğu için destek çubukları sayesinde bulunduğu ortamda yayılması sağlanabilir.

Kızılay çiçeği bakımı doğru şekilde yapılmalıdır. Özellikle gelişme döneminde kuru topraktan hoşlanmaz. Ayrıca rüzgar açısından korunaklı bir bölgede daha iyi gelişir. Bu çiçeğin dalları toprakla temas ettiğinde kuruyabilir.

Kızılay Çiçeği Sulama İsteği

Kızılay çiçeği sulama isteği olan bir bitkidir. Nemli topraklardan hoşlandığı için öncelikle yaz aylarında toprakları kurudukça sulama yapılmalıdır. Yaz aylarında sulama işlemi daha sık yapılmalıdır. Ayrıca yaz aylarında sulama yaparken yapraklarına da fısfıs gibi püskürtücü çözümlerle düzenli olarak su sıkılması önerilir.

Kızılay çiçeği de kış aylarında dinlenme dönemine geçer. Yavaş yavaş sulama sıklığı bu dönemde seyrek hale getirilerek dinlenme dönemine hazırlanmalıdır. Özellikle yaz aylarında çok fazla su verilirse de bitki olumsuz etkilenebilir.

Kızılay Çiçeği Ne Zaman Açar?

Kızılay çiçeği kış aylarında çiçeklerini dökmektedir. Bu bitki genellikle bahar aylarında tomurcuklanmaya başlar ve yaz ayının sonuna doğru da çiçeklerini açar. Bakıldığı bölgeye göre temmuz sonu ve ağustos ayı içinde çiçeklenir.

Bu bitkinin çiçekleri güzel kokuludur ve bulunduğu ortama tropikal ve enerjik bir hava sunar. Kızılay bitkisinin çiçekleri kasım ayına kadar kalabilir. Yani bu bitkinin çiçeklenme dönemi sonbahar ayı olarak belirtilebilir.

Kızılay Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Kızılay bitkisi çoğaltma işlemi tohumdan yapılabilir. Bunun yanında Ali Botanik Aş. olarak çoğaltma işlemini çelikleme yöntemiyle de gerçekleştiriyoruz. Bu bitki Akdeniz’de tropikal ve subtropikal ortamlarda dış mekan bitkisi olarak yetiştirilebilir. Bunun yanında diğer bölgelerde de iç mekan bitkisi olarak tercih edilebilir.

En verimli çoğaltma yöntemi ise kök çeliği ile bu işlemi gerçekleştirmektir. Bitki kış aylarında dinlenme dönemine girdiğinde yan dallardan çelik alınabilir. Daha sonra köklenmeye bırakılan çelik sonrasında ekilebilir. Ayrıca tepe çeliği olarak da çoğaltmak mümkündür. Kızılay çiçeğini ilkbahar aylarında çoğaltma yapacaksanız daldırma yöntemi de önerilebilir.

Kızılay Çiçeği Nasıl Budanır?

Kızılay çiçeği budama işlemleri titiz bir şekilde yürütülmelidir. Budama işlemlerinde ana gövdeye dokunulmamalı ve sadece yanlardan budama yapılarak yeni ve verimli dallar elde edilebilir. Kızılay çiçeğinde elde ettiğiniz her yeni dalda çiçek açacaktır.

Budama işlemi titiz bir şekilde yapılmalıdır. Bunun işlem sırasında budama makası yardımıyla gelişmeyen ve sağlıksız olan dallar kesilebilir. Kızılay çiçeği güneşli ortamda gelişen bir bitki olduğu için her yıl dinlenme döneminde budama işlemi yapılabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.