Küpe Çiçeği Çeşitleri
Küpe Çiçeği Çeşitleri ve Yetiştirme
Ana vatanı Orta ve Güney Amerika olan küpe çiçeği Afrika’da da 100 civarında türle yetişme alanı bulmaktadır. Bu çiçek çok yıllık bir süs bitkisidir ve kuru olmayan rüzgarlı yarı gölge alanlarda yetişmesi mümkündür.
Küpe Çiçeği Çeşitleri ve Fiyatları
Bu bitkiye çok uygun fiyatla ve Ali Botanik AŞ. nin marka garantisi ile sahip olmak isterseniz www.alibotanik.com sitemizden ulaşıp kredi kartı ile ya da havale sistemini seçerek alabilirsiniz. Uzman ziraat mühendisleri ve tecrübeli bahçıvanlar tarafından 90 yıldır kendi fidanlıklar bölgemizde itina ile üretimi yapılmaktadır. Ayrıca daha detaylı bilgi almak için ya da çok alımdaki indirimden yararlanmak için bize 0532 065 14 36 whatsapp hattımıza mesaj atabilirsiniz.
Küpe çiçeği yetiştirme sırasında en çok dikkat edilen 1 saatten az güneşte tutulmasıdır. Açık renkli olması durumunda güneşe maruz bırakılmaması önerilmektedir. Çok sıcak yerleri sevmeyen küpe çiçekleri 20 dereceden sıcak ortamlardan hoşlanmaz.
Saksı değişimi yaparken toprağın hamur sıkar gibi sıkılması çok yanlış olacaktır. Bu davranış köklerinin zarar görmesine yol açabilir. Ayrıca sulama sırasında toprağın sıkışması da çok muhtemeldir. Rüzgarlı havalarda ve soğuk bölgelerde küpe çiçeği dışarıda kalmamalıdır. Bu durumda evde olması daha iyi olacaktır.
Küpe çiçeği dikerken de plastik saksı kullanılmaması önerilir. Çünkü plastik saksılar güneşten etkilenerek kökünü kurutabilir. Köklerinin kurumaması için dikim aşamasında büyük saksılar kullanılması doğru olacaktır.
Küpe Çiçeği Bakımı Nasıl Olur?
Küpe çiçeği ne kadar büyük olursa kış aylarında dayanıklılığı o oranda fazla olur. Yarı gölge alanları seven küpe çiçeği çiçeklerini kolay dökmez. Küpe çiçeği bakımı kapsamında her yıl yaz sıcakları başlamadan saksı değişimi yapılmalıdır. Saksılarda drenaj deliği olması çok önemlidir.
Küpe çiçekleri gevşek toprakları sever. İyi drenaj yapılan geçirgen topraklarda iyi verim verecektir. Toprak çok sıcak olursa çiçeğin kökleri zarar görebilir. Bu durumda çiçekleri dökülür. Saksı değiştirirken toprak değişimi de iyi olacaktır.
Gübreleme işlemi için ilkbahar ile yaz aylarında haftada bir defa olacak şekilde yapılmalıdır. Ayrıca bu zamanlarda kompost kullanarak toprağına besin takviyesi yapılmalıdır. Küpe çiçeği çok sulanırsa tomurcukları dökülebilir. Bu yüzden ihtiyacı olduğunda sulanmalıdır. Çok fazla su seven bir biti olmadığı için ayda bir sulamanız yeterlidir. Budama işlemi de kış aylarında yapılmalıdır.
Küpe Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
Küpe çiçeği çoğaltma işleminde farklı yöntemler kullanılır. En sık kullanılan yöntemler tohumdan ve çelikle üretmedir. Yan dallardan bir tanesini steril bir bıçak kullanarak kestiğinizde kesilen dalı direkt toprağa dikebilirsiniz.
Çoğaltma işlemi sırasında kestiğiniz kökün canlı olması çok önemlidir. Yeni çiçeği yarı gölge alanda açık bir alanda bekletebilirsiniz. Dikimini yaptığınız dal 2-3 hafta sonra hazır hale gelecektir. Küpe çiçeği tutması zor olan bir çiçektir. 3 hafta sonunda tutmaya başladığında daha fazla güneş göreceği bir alana geçirebilirsiniz.
Küpe Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?
Küpe çiçeği çeşitleri çok fazladır. Yetiştiği alana ve çiçek rengine göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Sadece Afrika bölgesinde 100’e yakın farklı türü vardır. Ülkemizde de çok sayıda küpe çiçeği çeşidi yetişme ortamı bulabilmektedir. Genellikle evlerde yetiştirilen küpe çiçekleri hoş kokusuyla ve farklı renkleriyle evinize neşe katacaktır.