Lale Soğanı Nasıl Yetiştirilir
Lale Soğanı Nasıl Yetiştirilir
Lale, hemen hemen her türlü toprakta yetiştirilebilir. Fakat en uygun toprak yapısı, taşsız, kumlu, kireçsiz ve ph aralığı 6.5 – 7.0 arasında olandır. İyi işlenmiş toprak havalandırılır ve yabancı ot kontrolü yapılır. Soğuk iklime sahip yerlerde eylül - aralık ayları, ılıman iklime sahip olan yerlerde ise Ekim – ocak ayları arasında dikim yapılır. Çiçeklenme zamanı türlere de bağlı olarak genelde mart – mayıs aylarıdır. Dikim esnasında dikkat edilecek olan husus, soğanların çaplarından iki kat derine dikilmesidir. Örneğin soğanın çapı 5 cm ise dikim derinliği 10 cm olmalıdır.
Lale Soğanı Bakımı
Dibi kurudukça sulamaya özen gösterelim yoksa çok sulayıp bitkiyi kök çürümesine yol açtırabiliriz ya da hiç sulama yapmayıp bitkiyi kurumaya terk edebiliriz. Bitki üzerinde böceklenme ya da mantar gibi hastalıklarla karşı karşıya kalırsanız insektisif ya da fungusit cinsi zirai mücadele ilaçları kullanıp, püskürtme yöntemi ile bitkinin üzerine püskürtüp bitkinizin daha verimli olmasını sağlayabilirsiniz. Lale soğanının bakımında gübre önemli bir yer sahibi olmaktadır.
Lale Soğanı Satışı
Biz Ali Botanik A.Ş. olarak diğer merdiven altı üreticilerin yanı sıra en iyi Lale soğanlarını uzman ziraat mühendisleri ve bahçıvanlarımız denetiminde yetiştirmekteyiz. Fiyatlarımız hem uygun hem de aynı gün içerisinde kargoya verme garantisi sunuyoruz. Marka garantili olarak Türkiye’nin farklı illerinde bulunan fidanlıklarımız ile Türkiye’nin her bölgesine kargo ile gönderim sağlamakta, aynı zamanda bunu temiz işçilik, güzel paketleme ve hızlı teslimat ile yapmaktayız. www.alibotanik.com’ dan lale soğanı satın almak ve diğer çeşitleri görmek istiyorsanız, buraya tıklayınız.