Melek Kanadı Çiçeği Evde Yetişir Mi

09-06-2021 19:27
Melek Kanadı Çiçeği Evde Yetişir Mi

Melek kanadı çiçeği süs bitkisi olarak çok yaygındır. Evlerde, ofislerde ve iş yerlerinde kısacası kapalı yaşam alanlarında da her zaman yetiştirilebilir. Sarmaşık benzeri görünümü ve yaşam alanlarına renk katan yapısı ile tercih edilen bir yeşil saksı bitkisidir. Genellikle saksı çiçeği olarak yetiştirilir. Saksı çiçeği formunda çalışma odası, duvar köşeler, salonlar gibi birçok alanda hoş bir ortam yaratır.   

Melek Kanadı Çeşitleri ve Fiyatları

   Bu bitkiye çok uygun fiyatla ve Ali Botanik AŞ. nin marka garantisi ile sahip olmak isterseniz www.alibotanik.com sitemizden ulaşıp kredi kartı ile ya da havale sistemini seçerek alabilirsiniz. Uzman ziraat mühendisleri ve tecrübeli bahçıvanlar tarafından 90 yıldır kendi fidanlıklar bölgemizde itina ile üretimi yapılmaktadır.

   Melek kanadı boyu 50 ila 100 cm arasında uzamaktadır. Camın önünde ve kapı önünde yani kısacası rüzgar göreceği yerlerde barındırılmamalıdır. Rüzgar sevmeyen bir bitkidir. Aynı zamanda haftada bir defa arkada kalan bölgesi güneş alması için çevrilmelidir. Güneşe düzenli olarak çevirirseniz sararma ve çürüme şikayetlerinin önüne geçebilirsiniz.

   Bu çiçeğin yetiştirilmesi sürecinde rüzgar alan yerden uzak durması çok önemlidir. Kapalı ortamlarda kış aylarında sıcaklık ortalama 15 derece kadar olmalıdır. Bu seviyenin altına düşerse zarar görebilir. Rüzgar olan alanlarda hava akımı sebebiyle sararma yapabilir, çiçekleri solabilir ve ömrü kısalabilir. Bu yüzden kapalı ortamlarda da doğru yerde konumlandırılmalıdır.

Melek Kanadı Çiçeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

   Melek kanadı çiçeği bakımı çok zor değildir. Öncelikle bitkinin direkt olarak güneş ışığına maruz kalmaması gerekir. Hızlı büyümesi adına da aydınlık bir alanda kalması gerekir. Gün ışığı gördüğü yöne doğru eğilimi olabilir. Gün ışığı almayan bölgesini belirli dönemlerde gün ışığına çevirerek bu yöndeki eğilimin önüne geçebilirsiniz.

   Işığı seven bir bitkidir. Melek kanadı bitkisi yeterli ışık almadığı zamanlarda beslenemez ve çiçekleri solabilir ve çiçeklerinde kararma şikayetleri ortaya çıkabilir. Direkt olarak güneş ışığı görmesi yerine dolaylı bir gün ışığı görmesi daha iyi olur.

   Çok soğuk ve çok sıcak olan ortamlarda bırakıldığında yaprakları zarar görebilir. Her bitkide olduğu gibi melek kanadı bitkisinde de belirli aralıklarla toprakta vitamin ve mineral takviyesi olmalıdır. Ortalama yılda bir defa toprağının vitamin ve mineral takviyesi alması önerilir. Ayrıca yetiştirildiği ortamda farklı cisimlerle temas etmemesi önerilir. Özellikle hava akımına dikkat edildiğinde ve sulaması doğru yapıldığında bakımı kolay olan bir bitkidir.

Melek Kanadı Çiçeği Evde Yetişir Mi

   Melek kanadı çiçeği sulama işlemleri yaz aylarında haftada 2-3 defa olabilir. Kış aylarında haftada 1 kere sulanması yeterlidir. Sulama işlemi saksı üstünden yapılmalıdır. Ayrıca suyun toprağın tamamına ulaşmasına da özen gösterilmelidir. Sulama sırasında kullandığınız kabın su ölçeğinin hep aynı olmasına özen göstermelisiniz.

   Sulama işlemi akşam saatlerinde yapıldığında sabah saksının tabağında biriken su dökülmelidir. Aksi halde toprakta koku oluşabilir ve bitkide haşereler ortaya çıkabilir. Sulama yaparken temel kural ise toprağın kuru bırakılmamasıdır. Parmağınızı batırarak toprağın kuru olup olmadığını anlayabilirsiniz. Toprak ıslaksa sulamanın ertelenmesi doğru olur.

Melek Kanadı Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

   Melek kanadı çiçeği çoğaltma işlemleri bitkinin kökünden yapılabilir. Bitki kökünden çıkan ve üst bölümlere kadar giden ince kısımlar bulunur. Bu bölümleri alarak farklı bir saksıya dikim yaptığınızda yeni melek kanadı çiçeği ortaya çıkabilir. Yani çoğaltma işlemleri son derece pratik ve zahmetsiz olur.

   Bitkiyi çok sularsanız, saksı delikleri kapalı olursa, hasta bitkilere yakın konumda olması, toprağın vitamininin yeterli olmaması gibi durumlar melek kanadı çiçeğinin zarar görmesine yol açar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.