Mercan Çiçeği Bakımı

09-06-2021 17:23
Mercan Çiçeği Bakımı

Mercan çiçeği kırmızı rengiyle bilinen ve Sinirotugiller ailesinden olan çok yıllık bir bitkidir. Bu çiçeğin çok nadir olarak sarı ve pembe çiçek açtığı da görülebilir. Ancak en yaygın olarak kırmızı renkte açtığı için kırmızı şamdan çiçeği adıyla da anılmaktadır. Uzun ve ince, yaya benzeyen dalları vardır ve çiçeği dallarının hemen uç kısımlarında bulunur. İklim koşulları elverişli olması durumunda sürekli çiçek açan bir bitkidir.  

                      Mercan Çiçeği Çeşitleri ve Fiyatları

 Bu bitkiye çok uygun fiyatla ve Ali Botanik AŞ. nin marka garantisi ile sahip olmak isterseniz www.alibotanik.com sitemizden ulaşıp kredi kartı ile ya da havale sistemini seçerek alabilirsiniz. Uzman ziraat mühendisleri ve tecrübeli bahçıvanlar tarafından 90 yıldır kendi fidanlıklar bölgemizde itina ile üretimi yapılmaktadır. Ayrıca daha detaylı bilgi almak için ya da çok alımdaki indirimden yararlanmak için bize 0532 065 14 36 whatsapp  hattımıza mesaj atabilirsiniz.

Uzun ömürlü bir bitki olan kırmızı mercan çiçeği çalı formunda bulunur. Botanik biliminde adı ruzelya olan bu çiçeğin ilk ortaya çıktığı yer Meksika’dır. Yapraklarının rengi yeşildir ve genellikle saksıda yetiştirilen bir çiçek türüdür. Kış aylarında çok soğuk olmayan bölgelerde mercan çiçeği yetiştirilebilir. Park ve bahçelerde de yaygın olarak görülen bir bitkidir. Yarı gölge yerleri seven mercan çiçeği bakımı da önemlidir. Kış aylarında gövdesi kuruyabilir. Bu durumda bahar aylarında kökünden tekrar filizlenebilir. Geçirimli, nemli ve humus açısından zengin toprakları seven bir bitkidir.

İşte mercan çiçeği bakımı hakkında her şey!

                    Mercan Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Mercan çiçeği bakımı titizlikle yapılması gereken bir çiçektir. Genellikle suyu pek sevmeyen bir yapısı olmasına karşın belirli aralıklarla sulanmalıdır. Saksıda yetiştirmek isterseniz saksının bol drenajlı olması önerilir. İlk etapta 20 x 20 cm derinlik ve çapta bir saksı tercih edebilirsiniz. Ancak mercan çiçeği çok çabuk büyüyen bir bitkidir. Bu yüzden küçük saksı belirli bir süre sonra yeterli olmayacaktır.

Mercan çiçeğini saksıda yetiştirecekseniz saksı kumu kullanmalısınız. Toprak isteği ise suyu fazla tutmayan killi topraklardır. 15-20 gün aralıklarla bitki besini verilerek daha güzel verim alınabilir. Yeterli sıcaklık olan yerlerde bitki yıl boyu çiçek açabilir.

                          Mercan Çiçeği Nasıl Sulanır?

Mercan çiçeği sulama için döneme göre hareket etmek gerekir. Çiçeğin gelişimi sürecinin başında kökü yeterli güce ulaşmadığı durumlarda her akşam düzenli şekilde sulanmalıdır. Bu dönemde düzenli sulama köklerin güçlenmesini sağlar. Köklerin yeterli gelişme gelmesinden sonra toprağı kurudukça su verilmesi doğru olur.

Toprağın sulama ihtiyacı duyup duymadığını anlamak için içinde ortalama 4-5 cm kadar kontrol etmek yeterli olur. Bu bölümde bir kuruluk olması durumunda su verilebilir. Mercan çiçeği sıcak havalara karşı dayanıklıdır. Bu yüzde yetişme döneminde suya çok ihtiyaç duymaz. Ancak kuruduğu zaman su verilmediğinde de gelişimi yavaşlayabilir.

                        Mercan Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Mercan çiçeği çoğaltma işlemi kolaylıkla yapılabilir. Çünkü kısa süre içinde dallanır ve yeni dallar verir. Gelişmiş bir çiçeğin olduğu sağlıklı bir dal seçilmesi gerekir. Dalların ucunda bulunan yapraklar açmak üzereyse daha iyi olur. Seçtiğiniz dalları 10 cm kadar kesebilirsiniz.

Kestiğiniz dalların alt bölgesinden 4-5 cm kadar bölümünü ıslattığınız bir peçeteye sarabilirsiniz. Daha sonra toprağa yarısı dışarıda kalacak şekilde ekebilirsiniz. Köklenme dönemi içinde bitkinin nem isteği fazladır. Bu yüzden yeterli büyüklüğe gelene kadar püskürtme yöntemiyle sulamak daha doğru olur.

Mercan çiçeği bakımı evde de kolaylıkla yapılabilir. Evde istediğiniz gibi saksıda yetiştirebileceğiniz bu çiçeğin yetiştiriciliğini yaparak ticari olarak da gelir elde edebilirsiniz. Mercan çiçeği yetiştiriciliği son yıllarda çok popüler hale gelmeye başladı.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.