Orman Sarmaşığı Türleri Nelerdir
Orman sarmaşıkları duvarların kapatılmasında çok tercih edilen ürünlerdir. Orman sarmaşığı türleri çok sayıda bulunur. Genellikle en yaygın alt türleri duvar sarmaşığı, Hedera canariensis, parlak yapraklı orman sarmaşığı, hedera colchica, hedera nepalensis gibi türleridir.
Orman Sarmaşığı Çeşitleri ve Fiyatları
Bu bitkiye çok uygun fiyatla ve Ali Botanik AŞ. nin marka garantisi ile sahip olmak isterseniz www.alibotanik.com sitemizden ulaşıp kredi kartı ile ya da havale sistemini seçerek alabilirsiniz. Uzman ziraat mühendisleri ve tecrübeli bahçıvanlar tarafından 90 yıldır kendi fidanlıklar bölgemizde itina ile üretimi yapılmaktadır. Ayrıca daha detaylı bilgi almak için ya da çok alımdaki indirimden yararlanmak için bize 0532 065 14 36 whatsapp hattımıza mesaj atabilirsiniz. Orman sarmaşığı satın almak için tıklayınız.
Orman sarmaşığı çok hızlı büyüyen ve her zaman yeşil kalabilen bir sarmaşık türüdür. Diğer sarmaşık türlerinden tırmanıcı olmamasıyla ayrılır. Temmuz ayında çiçeklenen bu sarmaşıklar yarı gölge alan yerlerde daha sağlıklı yetişebilirler.
Orman sarmaşıklarının bezelye boyunca siyah renkli meyveleri bulunur. Kuraklığa ve sıcak havalara karşı dayanıklı olduğu için ülkemizde çok geniş bir yetişme alanı vardır. Meyveleri 10 mm çapa kadar ulaşabilir ve yaprakları da ortalama 10 cm kadar uzayabilir.
Orman Sarmaşığı Nasıl Yetiştirilir?
Orman sarmaşığı çoğaltma süreci çok pratiktir. Çoğaltma işlemi için bitkinin köklerinden ayırma işlemini yapabilirsiniz. Üst kısımlara kadar köklerden çıkarak uzayan ince kısımlar yeni bitkiler oluşturabilir. Bu bölgeleri aldıktan sonra yeni bir saksıya ekerseniz yeni bir orman sarmaşığı ortaya çıkabilir. Bu çoğaltma yöntemi zahmetsiz ve çok pratiktir.
Orman sarmaşığı tohumdan da çoğaltılabilir. Bu bitki kısa sürede geliştiği için tohumdan aldığınızda da yayılıcı olduğu için yetişkin hale çok kısa süre içinde gelecektir.
Orman Sarmaşığı Özellikleri Nelerdir?
Orman sarmaşığı türleri nelerdir ;
- Orman sarmaşığı 5-10 cm kadar derimsi yapıya sahip yapraklardan meydana gelir. Sarmaşığın yaprakları genç olması durumunda 3-5 loplu olacaktır. Üst tarafı parlak koyu yeşil olan yapraklarda alt taraf ise sarıya kaçan bir yeşildir. Alt tarafları solgun yeşil renkli ve beyaz damarlı olabilir. Yaşlı yaprakları lopsuz olur.
- Orman sarmaşığı meyveleri yuvarlak ve üzümsü yapıdadır. Ortalama 8-10 mm kadar büyüyebilirler.
- Bu sarmaşıkların çiçeklenme dönemi haziran ve temmuz aylarıdır. Çiçekleri sarı ve yarım daire şeklinde olur.
- Orman sarmaşıkları yarı gölge alanlarda yetiştirilebilir. Dolaylı olarak güneş gördüğü bölgelerde sağlıklı şekilde yetişebilir.
- Sıcak havalara karşı dayanıklı bir bitki olduğu için kolaylıkla her iklimde yetiştirilebilir.
Orman Sarmaşığı Bakımı Nasıl Olur?
Orman sarmaşığı bakımı çok zor değildir. Büyüyüp gelişmek için güneş ışığı almalıdır. Yaprakları güneş ışığının olduğu bölgeye doğru dönme eğilimi gösterir. Yapraklarının bulunduğu yerde farklı bir cisimle temas etmemesine dikkat edilmelidir.
Bu sarmaşıklar rüzgar ve hava akımından fazla etkilenmezler. Bu yüzden her ortama çok rahatça dikilebilirler. Büyük alanlarda çevreyi güzelleştirmek ve sarıcı özelliğiyle duvarları süslemek için çok tercih edilen bir bitkidir.
Orman Sarmaşığı Nasıl Sulanır?
Orman sarmaşığı bakımında sulama çok önemlidir. Sularken dikkat etmeniz gereken noktaların başında suyun bitkinin her bölgesine ulaşmasıdır. Su bazı bölgelere ulaşmazsa sağlıklı bir gelişim olmayabilir. Orman sarmaşığını suladığınız ölçü aynı olmalı ve sulama günleri de sabit olmalıdır. Her zaman aynı miktarda su vermelisiniz.
Orman sarmaşığının kış aylarında soğuktan korunmasına gerek yoktur. Bu yüzden kış aylarında ortalama - 15 dereceye kadar dayanabilirler. Çok aşırı soğuklara maruz kalırsa yaprağında sararma, bozulma ve solma gibi problemler yaşanabilir. Kış aylarında sulamalarda çok titiz hareket etmek gerekir. Kış aylarında çok su verilmemelidir. Kış mevsiminde verdiğiniz su mutlaka yeterli miktarda olmalıdır.