Şeftali Fidanı Bakımı
Şeftali Fidanı Bakımı
Yeni fidanlara haftada iki kez su vermeye özen gösterin. Toprağın nemli olması önemlidir. Yavaş salınan gübre ile İlkbaharda döllenmesini sağlayın. Bunun için fosfor oranı yüksek, azot oranı düşük bir gübre seçin. Ağaçlarınızı budamayı ihmal etmeyin, budanan ağaçlar daha fazla meyve verir. Budamak için yaz mevsiminin meyve vermeden önceki zaman aralığını tercih edin.
Meyve seyreltme işlemi uygulayın. Bir ağaç dalında yan yana çok fazla meyvenin yetişiyor olması, olgunlaşma döneminde küçük kalmasına neden olur. Bu yüzden tekleme adı verilen yöntemle dip dibe gelen meyveleri kopartın.
Şeftali Fidanı Nasıl ve Nerede Yetişir
Şeftali fidanı, killi topraklar haricinde diğer tüm toprak çeşitlerinde yetiştirilebilir. Organik madde oranının yüksek olduğu topraklarda hem rekolte, hem de kalite artar. Yetiştirilen şeftalinin cinsine göre yanmış çiftlik gübresi ya da yeşil gübre kullanılabilir. Sık aralıklarla ağaçlar budanmalı ve haşerelere karşı önlemler alınmalıdır. Diğer yaz meyvelerine kıyasla erken uyanan bir meyve olan şeftali, en iyi kumlu ve çakıllı topraklarda yetişir. Kış mevsiminde sıcaklığın-10 derecenin altına düşmediği tüm bölgelerde kolaylıkla yetiştirilebilir. Çiçeklenme döneminde ise havaların soğuması, bitkinin köklerini böceklere karşı korur.
Şeftali Fidanı Satışı
Biz Ali Botanik A.Ş. olarak diğer merdiven altı üreticilerin yanı sıra en iyi Şeftali fidanlarımızı uzman ziraat mühendisleri ve bahçıvanlarımız denetiminde yetiştirmekteyiz. Fiyatlarımız hem uygun hem de aynı gün içerisinde kargoya verme garantisi sunuyoruz. Marka garantili olarak Türkiye’nin farklı illerinde bulunan fidanlıklarımız ile Türkiye’nin her bölgesine kargo ile gönderim sağlamakta, aynı zamanda bunu temiz işçilik, güzel paketleme ve hızlı teslimat ile yapmaktayız. www.alibotanik.com’ dan Şeftali fidanını satın almak ve diğer çeşitleri görmek istiyorsanız, buraya tıklayınız.