Sümbül Soğanı Dikimi

Sümbül Soğanı Dikimi

Sümbül Ne zaman Dikilir

Sümbül soğanı dikimi lale, nergis, çiğdem, zambak gibi çiçek türleri, genelde sonbaharda dikilmelidirler; ancak yaşadığınız yerin iklim koşullarına bağlı olarak dikim zamanında farklılıklar olabilir. Soğuk iklime sahip olan yerlerde eylül ile aralık ayları arasında; ılıman iklime sahip bölgelerde ise ekim, ocak ayları arasında dikilebilirler. Toprağın işlenebilir olması gereklidir.

Toprak yapısı nasıl olmalı

Toprağın iyi drene edilmiş olması dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Unutmamak gerekir ki, ne dikersek dikelim her zaman toprağın işlenmiş olması çok önemlidir. Drenajı sağlanmış olması kaydıyla sümbül soğanlarınız saksılara da dikebilirsiniz.

Çiçek soğanları için uygun olan bu arazilerde uzun yıllar aynı tohumdan çiçek elde etmek için mutlaka humus ve vitamin yönünden zengin içerikli topraklara dikim yapılması gerekmektedir. Bu bağlamda genel kullanım için hazırlanmış torflar beklentilerinize fazlasıyla cevap verebilecek niteliktedir. Bunun yanında aşırı ıslak toprak problem çıkarabilir. Toprağın dikimden önce iyice çapalanması gereklidir. Killi toprak, üst tabakaya torf veya gübre ilave edilerek uygun hale getirilebilir.

Dikim derinliği ne kadar olmalı

Sümbül soğanların dikim derinlikleriyle ilgili uygulanan genel kural; soğanın çapının iki katı derinliğe dikilmeleri gerektiğidir. Belirtilen dikim derinliğinden daha sığ bir yüzeye dikim yapıldığında tohumda çürüme ve çimlenmeme görülmektedir.

Gübreleme

Çiçek tohumları gübreleme yönüyle diğer bitkilere göre daha az ihtiyaç duymaktadır. Fakat uzun yıllar çiçek soğanı üretimi yapımında besin gübreleri mutlaka kullanılmalıdır. Eğer sümbül soğanlarınız uzun süreli toprakta kalacaksa toprağın organik gübre ile beslenmesi önerilir. Organik gübreler, sıvı gübre veya solucan gübresi çiçek tohumlarınızın daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmasına katkı sağlayacaktır. www.alibotanik.com sitemizden alabilirsiniz

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.