Süs İğdesi Özellikleri Nelerdir

Süs İğdesi Özellikleri Nelerdir

   Süs iğdesi Uzakdoğu ana vatanı olan Çin, Japonya ve Kore’de yoğun olarak yetiştirilen bir bitkidir. Boyu 8 metreye kadar uzayabilen bu bitkinin farklı türleri bulunur. Yaprak döken ve yaprak dökmeyen türleri yetiştirilebilir. 3 santimetre kadar çapa ulaşabilecek kahverengi kabuk gövdesi bulunur. Sürgünleri kahverengi olur ve yoğun minik kabuklarla kaplıdır.   

   Bu bitkiye çok uygun fiyatla ve Ali Botanik AŞ. nin marka garantisi ile sahip olmak isterseniz www.alibotanik.com sitemizden ulaşıp kredi kartı ile ya da havale sistemini seçerek alabilirsiniz. Uzman ziraat mühendisleri ve tecrübeli bahçıvanlar tarafından 90 yıldır kendi fidanlıklar bölgemizde itina ile üretimi yapılmaktadır. Ayrıca daha detaylı bilgi almak için ya da çok alımdaki indirimden yararlanmak için bize 0532 065 14 36 whatsapp  hattımıza mesaj atabilirsiniz.

Süs iğnesi özellikleri şöyle sıralanabilir;

  • Ortalama 4-5 metre boylanan her zaman yeşil çalı formunda olan bitkilerdir.
  • Süs iğdesinde sürgünler kahverengi pullu ve dikenli yapıda olur. Yaprakları 10 cm kadar uzunluktadır. Yaprakları oval ve deri gibi sert, dalgalı yapıdadır.
  • Süs iğdesi eylül ve kasım ayları arasında çiçek açar. Çana benzeyen çiçekleri beyaz renklidir ve 10 mm kadar uzunlukları bulunur.
  • Süs iğdesinin kırmızı renkli meyveleri de vardır. Meyveleri 15 mm kadar uzunluğa ulaşabilir. İlk olarak kahverengi yapıda olsalar da kırmızıya döndükçe olgunlaşmaya başlarlar.
  • Japonya’da doğal olarak yetişen bu bitki günümüzde geniş bir yayılım göstermiştir.
  • Süs iğdesi çiçeği budanarak şekil verilebilecek bir ağaçtır.

Süs İğdesi Nerede Yetişir?

Süs iğdesinin yetişme alanı genellikle Uzakdoğu ülkeleridir. Çin ve Japonya gibi ülkelerde doğal bir yetişme alanı bulabilir. Ancak son zamanlarda saksıda evlerde de çok yaygın olarak yetiştirilmeye başlayan bir bitkidir. Bonsai olarak terbiye edilip bakılmaya uygun olan bir bitki türüdür.

Japonya, Çin ve Kore gibi ülkelerde boyları 7-8 metreye kadar ulaşabilir. Yaprak döken türlerde çiçekler haziran ayında açar. Yaprak dökmeyen türlerde ise çiçek açma zamanı kasım ayıdır. Tekli ve çiftler halinde dal çekirdekleri bulunur. Azotlu yapıda olan kökünde depolama özelliği ile en verimsiz topraklarda dahi yetişebilecek bir ağaçtır. Kuraklığa karşı da çok dayanıklıdır. Su ve toprak isteği çok olmayan süs iğdesi birçok bölgede erozyonla mücadelede kullanılmaktadır.

Süs İğdesi Bakımı Nasıl Olur?

Süs iğdesi bakımı çok kolay olan bir bitkidir. Direkt olarak güneşi sevmese de ışık alan ortamlarda daha güzel yayılım gösterir. Kuraklığa karşı yüksek dayanım gösterdiği için çok sıcak bölgelerde dahi yetiştirebileceğiniz bir ağaçtır.

Sulama konusunda çok hassas değildir. Dikilme döneminden sonra tutana kadar titiz sulanması gereklidir. Daha sonra haftada 1 defa kadar sulanması yeterli olabilir. Çok sıcak olan bölgelerde haftada 2 defa da sulanabilir.

Süs iğdesi çiçekleri yılbaşı zamanı da açık olur. Bu bitkinin yasemine benzeyen kokusu bulunur. Güzel kokusu sayesinde bulunduğu kapalı mekanlarda hemen güzel bir enerji yayabilir. Toprağı belirli zamanlarda havalandırılırsa ve yeterli oranda kararlı sulanırsa çok verimli çiçek açar.

Süs İğdesi Özellikleri Nelerdir ?

Süs iğdesi çabuk gelişen ve büyüyen bir bitki türüdür. Sağlıklı olması ve güzel çiçek açması için budama işlemleri düzenli olarak yapılmalıdır. Budama işlemleri meyvesi ve yaprakları olmadığı zamanlarda yapılmalıdır. Budama işlemleri sırasında zayıf olan ve artık güçlü olmayan dalların kesilmesi önemlidir. Böylece daha genç olan dallara yer açılabilir ve daha güzel bir şekilde yayılım gösterebilir. Süs iğdesi budama işlemleri titiz bir şekilde yapılmalıdır. Sağlıklı dallara zarar verilirse çiçek açmayabilir ya da çok güzel kokusunu sizlerden gizleyebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.