Süs Yoncası Bakımı
Süs Yoncası Bakımı
Süs yoncası, kök yapısı soğanlı olduğu için sürekli kendini yenileme gibi harika bir özelliğe sahiptir. Toprak altında soğan yani yumrular üreterek çoğalmaya devam eder. Yumruları bitişik, birbirine sıkıca bitişmiş şekilde gelişmiş minik soğanlardır. Gölge yerleri çok sever.
Otsu yapıda olduğu için güneşe direkt maruz kalırsa bitkiyi kaybedebilirsiniz. Köklere doğru su vermeniz bitkiye daha çok fayda sağlayacaktır. Sürekli su isteyen bir bitki değildir. Fakat toprağını çok kurutmadan sulamaya özen gösterilmelidir.
Süs Yoncası Nereden Alınır
Biz Ali Botanik A.Ş. olarak diğer merdiven altı üreticilerin yanı sıra en iyi Süs Yoncası çiçeği fidanlarımızı uzman ziraat mühendisleri ve bahçıvanlarımız denetiminde yetiştirmekteyiz. Fiyatlarımız hem uygun hem de aynı gün içerisinde kargoya verme garantisi sunuyoruz. Marka garantili olarak Türkiye’nin farklı illerinde bulunan fidanlıklarımız ile Türkiye’nin her bölgesine kargo ile gönderim sağlamakta, aynı zamanda bunu temiz işçilik, güzel paketleme ve hızlı teslimat ile yapmaktayız. Süs Yoncası çiçeği fidanını satın almak ve diğer çeşitleri görmek istiyorsanız, buraya tıklayınız.
Süs Yoncası Özellikleri
Anavatanı Güney Afrika ve Güney Amerika olan Süs Yoncası bitkisi ekşiyoncagiller ailesine aittir. Süs Yoncası, yeşil, mor ve alacalı yapraklara sahiptir. Mavimsi, lila renkte çiçekler açar. Çiçeklerini yıl içerisinde iki kere açar. Farklı zamanlarda olabilen bu çiçeklenme bitkinin gelişimini durdurur. İlkbahar veya yaz döneminde çiçeklenir. Çiçekleri iki üç hafta kadar yaşar. Narin, minik, şirin çiçeklere sahiptir. Kendisine bu sebeple uyku çiçeği denildiği düşünülür. Çiçeklendiği zaman bütün gelişimini ve enerjisini yalnızca çiçeklerine harcar.