Telgraf Çiçeği Çeşitleri Nelerdir
Telgraf çiçeğinin desenli ve renkli yaprakları aynı zamanda damat pijaması çiçeği olarak da adlandırılmasına yol açıyor. Bu çiçek birçok evde karşınıza çıkabilecek bir bitki türüdür. Yetiştirilmesi sırasında çok titiz davranmak gerekir. Telgraf çiçeğinin ana vatanı Güney Amerika’dır. Telgraf çiçeği çeşitleri dünyanın farklı yerlerinde yetişmektedir.
Telgraf Çiçeği Çeşitleri ve Fiyatları
Bu bitkiye çok uygun fiyatla ve Ali Botanik AŞ. nin marka garantisi ile sahip olmak isterseniz www.alibotanik.com sitemizden ulaşıp kredi kartı ile ya da havale sistemini seçerek alabilirsiniz. Uzman ziraat mühendisleri ve tecrübeli bahçıvanlar tarafından 90 yıldır kendi fidanlıklar bölgemizde itina ile üretimi yapılmaktadır. Ayrıca daha detaylı bilgi almak için ya da çok alımdaki indirimden yararlanmak için bize 0532 065 14 36 whatsapp hattımıza mesaj atabilirsiniz.
Bu çiçeğin en önemli özelliği yaprak dökme özelliği yoktur. Aynı zamanda çok hızlı gelişen ve yayılmacı yapıya sahip bir bitkidir. Kısa süre içinde bulundukları bölgede yayılarak her yeri çok süper kaplayıp muhteşem bir görüntü verirler. Bu çiçeklerin bakımının kolay olması ve dekoratif olarak kullanılabilecek dolgun yapraklara sahip olması nedeniyle süs bitkisi olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bu çiçekler türüne göre beyaz, mavi, pembe ve mor çiçekler açabilirler. Yetiştirilen 60 civarında telgraf çiçeği türü bulunur. Sukulent formunda olan bu bitkinin tüm türleri yayılmacı özellik gösterirler. Ülkemizde ise en yaygın olarak 3-4 tane türü yetiştirilmektedir. Mor ve yeşil telgraf çiçeği, tradescantia zebrina, Ohio spiderwort, Texas spiderwort gibi çok farklı türleri bulunmaktadır. Telgraf çiçeği çeşitlerinden olan Tradescantia Nanouk için buraya tıklayınız.
Telgraf Çiçeği Çeşitleri Nelerdir ?
Kara sevda çiçeği olarak da bilinen telgraf çiçeği bakımı çok zor değildir. Bu çiçek genellikle evde bakılmaktadır. Güneş ışığı olan bir ortamda sağlıklı bir şekilde yetişmesine karşın direkt olarak güneş ışığı almayı sevmez. Karanlık bir bölgede dahi büyüyebilir. Yarı gölge bölgeler ve öğlen güneşini almayan mekanlarda en sağlıklı şekilde yetişir.
Sabah ve akşam güneşini yarı olarak alan yerlerde yaprak kalitesi iyi olur ve rengini koruyabilir. Çok soğuklara karşı dayanıklı değildir. Telgraf çiçeği çok soğuk ortamda kalırsa yaprakları kurumaya başlar. Suyu çok seven bir bitki değildir. Ancak yine de çok uzun süre susuz kalmamalı ve toprağı kurudukça düzenli olarak sulanmalıdır.
Sulama işlemi sırasında tüm köklerine su ulaşmasına dikkat edilmelidir. Bunun yanında saksı altına da su gelip gelmediğine bakılabilir. Yeterli ve düzenli sulama yapılırsa yaprak rengi korunabilir ve çiçek üzerinde mantar hastalıkları oluşmaz. Sulama işlemi dipten yapılmalı ve yapraklara su püskürtme özenle yapılmalıdır.
Telgraf Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
Telgraf çiçeği çoğaltma işlemleri de yetiştirme ve bakımı gibi çok kolaydır. Her türlü ortamda yaşama şansı olan bu bitkiler yayılmacı özelliğe sahip olduğu için kısa süre içinde çoğaltılabilir. Yanlara doğru gelişen kökleri sürgündür ve sürgünlerin köklerinden aldığınızda yeni bir saksıya dikilebilir. Aldığınız sürgünler yeni saksıda ortalama 20-25 günde büyüyebilir.
Aldığınız sürgünlerin çok küçük olması durumunda başka bir saksıya dikilmeden evvel bir süre kök salana kadar su içinde bekletilmesi doğru olacaktır. Daha sonra da yine bir saksıya dikim yapılabilir. Büyüme hızı çok hızlı olduğu için kısa sürede saksıyı saracaktır. Telgraf çiçeği türleri tamamında en yaygın çoğaltma zamanı ilkbahar ayları olur. Nisan ve kasım ayları arasında çoğaltma işlemini yapabilirsiniz.
Mor renkli türü kara sevda ismiyle bilinir. Bu ismi ise renginden dolayı verilmiştir. Yapraklarıyla birlikte gövdesi de koyu mor tonlarda bulunur. Tüylü telgraf çiçeğinde dokuları yün şeklinde olur ve yaprakları pembe ile mor açar. Örümcek telgraf çiçekleri de mavi renkte açan uzun ve yeşil yapraklara sahip bitkilerdir.
Telgraf çiçeği için buraya tıklayınız.