Yaz Kışa Dayanıklı Mezarlık Çiçekleri

Yaz Kışa Dayanıklı Mezarlık Çiçekleri

YAZ KIŞA DAYANIKLI MEZARLIK ÇİÇEKLERİ

Sevdiklerimizden ayrı kalmanın hüznü onlara olan sevgimiz biran olsun unutmayacağımız  sevinçleri. Kalbimiz de yaşattığımız acıyı biraz olsa da rengarenk çiçeklerle mezarlarını canlı tutmayı başarabiliyoruz. Mezarlık çiçeği çeşitleri için buraya tıklayınız.

Yaz sıcaklarına ve kış soğuklarına dayanıklı mezarlık çiçekleri arasında olan bitki türlerini inceleyelim.

YAYILICI VE HALI ŞEKLİ ALAN ÇİÇEKLER

Mezarlık çiçekleri denilince akla susuzluğa ve çok sert kış günlerine dayanabilecek bitkiler merak edilir. Yayılıcı çiçeklerden bazıları çok iyi yer örtücü olup bulunduğu ortama çok çabuk adapte olacaktır. Bu çiçeklerden bazıları

ACEM HALISI MEZEM ÇİÇEĞİ

Acem halısı bir diğer adıyla mezem minik mor çiçekli yere yapışarak ilerleyen çok yıllık bitkiler arasında. Kış aylarında yaprakları kuruyup dal halini alır.  Nisan – haziran aylarında muhteşem eşsiz görünümlü çiçeklere bürünür. Bakımı  kolay olan acem halısı çiçeğinin ayda 2 kez sulanması yeterlidir.  Bahçe gübreleri , organik gübreleme ile uzun ömürlü ve sağlıklı gelişimini sürdürebilir.

KAZ AYAĞI ÇİÇEĞİ

Halk dilinde makas çiçeği olarak bilinen kaz ayağı tuzlu topraklara oldukça uyumludur. Deniz kenarlarında güneşe karşı çok iyi bir şekilde yayılıp genişleyebilmektedir. Çevresine döktüğü tohumlardan çoğalabilmektedir. Çiçekleri avuç büyüklüğündedir. Mor ve sarı renkleri en bilindik cinsleridir. Yaprakları etli ve sulu olduğu için sukulente benzer. Susuzluğa oldukça dayanıklıdır. Kireçli kumlu ve kayalıklı arazilerde rahatlıkla büyütebilirsiniz.

BUZ ÇİÇEĞİ

Buz çiçeği yaprakları ışıl ışıl olan koyu pembe minik çiçekleri ile adeta göz büyüleyici.  Adı sizi korkutmasın tam bir güneş aşıdır kendisi. Hızlı yayılır ve istediğiniz yeri birkaç ayda örtebilir. Kayalıkta, taşlı arazilerde gelişimini sürdürebilir. Yaprakları sukulent özelliği gösterdiği için aşırı sıcaklara direnç gösterir. Kök atarak ilerlediği için köklenmiş dallarını keserek çoğaltabilirsiniz. 

LİBYA ÇİMİ

Adını yeni yeni duyduğumuz libya çimi iyi bir yer örtücüdür. Minik çiçeklere sahiptir. Dikildiği yere kısa sürede adapte olabilen bu çim çeşiti zamanla sert üstüne basılabilir yer örtücü haline gelmektedir. Bağ(kök) atarak ilerleyen libya çiminin çoğaltılması da oldukça basit. Çelikleme yöntemi ile istediğiniz kadar libya çimi fideleyebilirsiniz.

YAYILICI BİBERİYE FİDANI

Normal biberiyeden farklı olarak yerde sürünerek ilerleyen ve bulunduğu konumu hızlı bir şekilde kapatma kuvvetine sahip olan yayılıcı biberiye yarı gölge bölgelerde güzel gelişim sağlamaktadır.  Çok yıllık bitkiler arasındadır. Yaz kış yeşil kalabilen ve susuzluğa da dayanıklıdır. Duvar diplerine , mezarlıklara uyumlu olarak yayılır. Çelikleme yöntemi ile çoğaltabilirsiniz.

ÇALI CİNSİ BİTKİLER

Dikildiği yeri çok boğmadan en fazla 2 metre boylanabilen çalı gurubu bitkiler mezarlar için idealdir.

GÜL

Gül fidanı bizim olmazsa olmazlarımızdan. Park, bahçe ve mezarlıklar da sıklıkla kullanılmaktadır. En çok tercih edilen yaz kış dayanıklı çiçeklerden biri de gül fidanıdır. Yarı gölge konumlarda çok daha uzun yıllar yaşadığı bilinmektedir.

FİLBAHRİ ÇİÇEĞİ

Yalancı yasemin olarak da bilinen filbahri beyaz mis kokulu çiçeklere sahiptir. En fazla 2 metre boylanır. Özellikle soğuk kış aylarına direnç göstermektedir. Her yıl düzenli budama ve bakım sayesinde yıllarca yaşayabilmektedir.

VANGELYA( GELİN TACI ) ÇİÇEĞİ

Vangelya kırmızı ve pembe renkleri ile dallarına çiçekler bezenmiş gibi hoş görünümü olan çok yıllık bitkiler arasındadır. En fazla 2 metre boylanabilmektedir.  Kış soğuğuna dayanıklı yapısı ön plana çıkmaktadır. Mutlaka yetiştirmek isteyeceğiniz bu çiçeğin bakımı çok kolay.

ORTANCA ÇİÇEĞİ

Çok yıllık çiçekler arasındadır. En fazla 150 cm uzar. Ortanca çiçeği bilindiği üzere soğuklara çok iyi adapte olan bitkilerden biri. Özellikle Karadeniz bölgesini baya seviyor bu güzellik. Bahçe veya mezarlıklar için özellikle soğuk iklim de yaşayanlar tercih etmeli.

GRAVİLLA ÇALISI

Gravilla kırmızı ve pembe tonlarında çiçeklere sahiptir. Oldukça dayanıklı yapıya sahip olan gravilla susuzluğa da alışkındır. Mezarlıklar için ideal bitkiler arasında. En fazla 2 metre boylanabilen ve her yıl düzenli budama ile gürleşip coşan çiçeklerden biri. Yaprakları sert hafif dikenlidir. Bu dikenli yapısı sayesinde susuzluğa direnç gösterebilmekte.

YAPRAKLI AĞAÇ FİDANLARI

Genellikle gölge yapmasını istediğimiz ağaç türleri bu kategori de yer almaktadır. Devasa boyutlara ulaşan ve uzun yıllar arkadaşlık edecek ağaçları inceleyelim.

MEZARLIK SERVİSİ KARA SERVİ

Çam cinslerinin en bilindik cinsi olan kara servi 15 metre boylanabilen bitkilerdendir. Dayanıklı yapısı ile yaz sıcaklarına oldukça direnç gösterir. Genellikle mezarlıklar da tercih edilen kara servi dar bir sütun şeklinde büyümektedir. Şiddetli rüzgarlardan etkilenmez.

ÇINAR AĞACI

Uzun yıllar yaşayan çınar ağacı park, bahçe ve mezarlar için uygundur. Soğuk kış günlerine dayanıklılık göstermektedir. Yılda bir kez fazla dallarını budamak bitkinize iyi gelecektir.Gölgelik yapan ağaçlar kategorisinde olduğu için güneş gören konumlara dikerek doğal gölgelik yapabilirsiniz.

PAVLONYA ÇİN KAVAĞI

Pavlonya çok hızlı büyüme gösteren ender bitkiler arasındadır.  1 yılda 3 – 4 metre boylanabilmekte. Boru şeklinde mor çiçeklere sahiptir. 45 cm yi bulan yaprak genişliği ise bir hayli şaşırtıcıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.