Zamia Çiçeği Bakımı

Zamia Çiçeği Bakımı

Zamia Çiçeği Bakımı

Filtrelenmiş güneş ışığını çok sever. Yani tül perde arkası ışığına yakın bir yere konumlandırılabilir. Herhangi hiçbir cisme temas etmekten hoşlanmaz. Hemen hemen tüm bitkilerde olduğu gibi kalorifer, klima gibi kaynaklara yakın olmayı sevmez. Güneşe çok fazla maruz kalırsa hemen yapraklarını sarartır. Sulaması, toprak nemi kontrol edilerek ve toprak eşit şekilde ıslanacak şekilde yapılmalıdır. Uzun süre susuzluğa dayanabilir. Fakat düzensiz ve hiç sulamayıp bir anda bol su verdiğinizde bitki köklerini çürütebilirsiniz. Kışın daha az sulayabilirsiniz. Yaz aylarında ise toprak çok kurumadan ve yine çok fazla suya boğmadan toprağı eşit nemlendirecek şekilde sulama yapabilirsiniz.

Zamia Çiçeği Nasıl Çoğaltılır

Bitkiden aldığınız dal parçalarını hava delikleri olan nemli bir toprağa dikmeniz yeterli. Yapraktan çoğaltmak için de orta büyüklükte, etli yaprak tercih etmelisiniz. Yaprakları ise şeffaf bir barak, vazo gibi bir kap içerisine 2-3 cm kadar suyun içine koyabilirsiniz. Suyu belirli gün aralıklarla değiştirmeniz çok önemli. Sudaki oksijen kök üretiminde önemli bir role sahip olduğu için 3-5 günde bir suyunu yenilemeniz gerekiyor. Güneşe direk maruz kalmayacağı ve serin olmayan bir konumda yaklaşık 1 ay kadar bekletebilirsiniz. Yaprak uçlarında yumrular gözlemlendikten sonra toprağa dikimini yapabilirsiniz. Çelik alma yöntemiyle çoğaltılabilen zamia bitkisi bakımında kullanılan toprağın özelliği %50 turba, %25 toprak, %25 kum karışımından olursa bitki daha iyi gelişir.

Zamia Çiçeği Satışı

Biz Ali Botanik A.Ş. olarak diğer merdiven altı üreticilerin yanı sıra en iyi Zamia çiçeği fidanlarımızı uzman ziraat mühendisleri ve bahçıvanlarımız denetiminde yetiştirmekteyiz. Fiyatlarımız hem uygun hem de aynı gün içerisinde kargoya verme garantisi sunuyoruz. Marka garantili olarak Türkiye’nin farklı illerinde bulunan fidanlıklarımız ile Türkiye’nin her bölgesine kargo ile gönderim sağlamakta, aynı zamanda bunu temiz işçilik, güzel paketleme ve hızlı teslimat ile yapmaktayız. www.alibotanik.com’ dan Zamia çiçeği fidanı satın almak ve diğer çeşitleri görmek istiyorsanız, buraya tıklayınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.