Tüm Bloglar
Pandora Yasemini Bakımı
Pandora Yasemini güneş alan yerlerde yetiştiği için sulama önemlidir. Yaz aylarında düzenli su verilmesine dikkat edilmelidir.
Parfüm Kutusu Çiçeği Işık ve Sıcaklık İsteği
Parfüm kutusu çiçeği, çoğu aydınlatma koşullarında kolayca büyüyen, uyarlanabilir bir bitkidir. Bunun yanı sıra en iyi kısmi gölgede veya tam gölgede büyürler.
Pikan Cevizi Nedir ve Nerede Yetişir
Pikan cevizi dünya genelinde pekan olarak adlandırılır ve bilinir. Türkiye’de ise meyve ve tohumunun benzerliği nedeniyle pikan cevizi olarak bilinir.
Orman Gülü Özellikleri
Orman gülü ağacı, kış aylarında yaprak döken bir ağaç türüdür. Bazı türlerinin ise yaz-kış yeşil kalan yaprakları vardır.
Pittosporum Çalısı Bakımı ve Üretimi
Koyu gölge haricinde güneş konusunda pek seçici olmayan pittosporum çalısı süzek ve humuslu topraklarda iyi yetişir.
Peru Zakkumu Özellikleri
Görünüş olarak yaprak ve dalları zakkum ile büyük bir benzerlik gösterir. Fakat bu türün yaprakları çok daha dar ve küçüktür.
Orkide Ağacı Nerede Yetişir
Genel olarak çok tercih edilen ve muhteşem görsele sahip olan orkide, dünya üzerinde farklı coğrafyalar içinde genellikle Orta Asya ülkeleri ve Afrika’da yetiştirilmektedir.
Oya Ağacı Özellikleri
Sütlü kahve, pembe renkli parlak, düzgün gövdesi ile çiçeksiz mevsimlerde bile göz alıcı bir güzelliğe sahiptir.
Palmiye Ağacı Özellikleri
Palmiyegiller ailesinden olan palmiye ağaçları sıcak ve nemli ortamları sever. Palmiye ağaçlarının en büyük özelliği çok sağlam ve oldukça büyük gövdeye sahip olmasıdır.
Pampas Saz Özellikleri
Pampas otu ya da saz püskülü isimleriyle bilinen keskin yaprak kenarlarına sahip bir bitkidir.
Orkide Çiçeği Özellikleri
Orkide çiçeği, asaletin ve özenin simgesidir. Bu çiçeklerin küçük yaprakları ve uzun gövdeleri vardır
Yaban Mersini Murt Fidanı Nedir
Yabanmersini kısa boylu bir çalı bitkisidir. Nemli, sıcaklığı yüksek ve dağlık ormanlarda yetişen bu meyve, orta düzeyde gölgeli ortamlarda daha hızlı büyüme eğilimindedir.
Nar Fidanı Ne Zaman Meyve Verir
Nar fidanı dikimden sonraki 3. Yılında meyve vermeye başlar. 7-10. Yıllarında tam verime geçer. Daha sonra uzun yıllar meyve verir.
Orman Sarmaşığı Özellikleri
Herdem yeşil, tırmanıcı ve yerde sürünücü bitkidir. Yaprakları büyük, yeşil, sarmal dizilmiş ve dilimlidir. Yaprakları sonbahar, kış aylarında mor, bordo, yeşil tonlarında renk değişimi yaşar.
Nergis Çiçeği Bakımı
Nergis soğanları kış mevsimi loş ve serin bir konumda geçirdikten sonra şubat ayında doğrudan güneş almayan ama aydınlık ve ılık bir yere alınır.
Mavi Yasemin Çiçeği Bakımı
Dibi kurudukça sulamaya özen gösterelim yoksa çok sulayıp bitkiyi kök çürümesine yol açtırabiliriz ya da hiç sulama yapmayıp bitkiyi kurumaya terk edebiliriz.
Nektarin Fidanı Dikim Bilgisi
Dikim için en uygun mevsim sonbahar aylarıdır. Aynı şeftali gibi kışın soğuk geçtiği bölgelerde dikimi ilkbaharda da yapabilirsiniz.
Nilüfer Çiçeği Bakımı
Nilüfer çiçekleri, bakımı en zor bitkiler arasındadır. Mutlaka humuslu bir toprağa ekilmelidir. Aynı zamanda saksının derinliği de bakımında büyük bir önem taşır.
Mavi Çalı Nasıl Yetiştirilir
Mavi çalı sıcak iklimlerde açık havalarda yetişir. Güneşli bir konuma ve donmayan bir iklime ihtiyaç duyar.
Ortanca Çiçeği Fiyatı
Biz Ali Botanik A.Ş. olarak diğer merdiven altı üreticilerin yanı sıra en iyi Ortanca çiçeği fidanlarımızı uzman ziraat mühendisleri ve bahçıvanlarımız denetiminde yetiştirmekteyiz.